Gürsoy: “Tercih döneminde öğrenciler mutlaka kendi rehber öğretmenlerine danışmalı”

İzmir’in Karabağlar ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel liselerde görevli rehber öğretmenlerinin tercih danışmanlığı yetkinliklerini geliştirmek amacıyla bilgilendirildi.İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne...

Google Haberlere Abone ol
Gürsoy: “Tercih döneminde öğrenciler mutlaka kendi rehber öğretmenlerine danışmalı”

İzmir’in Karabağlar ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel liselerde görevli rehber öğretmenlerinin tercih danışmanlığı yetkinliklerini geliştirmek amacıyla bilgilendirildi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel liselerde görevli rehber öğretmenlerinin tercih danışmanlığı yetkinliklerini geliştirmek amacıyla Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda Nişantaşı Üniversitesi katkılarıyla Sait Gürsoy’la Doğru Tercih Programı yapıldı. Uzun yıllar eğitim sektöründe eğitimci, idareci olarak görev yapan Sabah Gazetesi Yazarı/CNN Türk Program Sunucusu Sait Gürsoy,Programa katılan rehber öğretmenleri tercih dönemlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar hususunda bilgilendirildi. Üniversite seçiminde rehber öğretmenlerin ne kadar önemli bir konumda bulunduğundan bahseden Gürsoy, öğrencilerin tercihlerini kesinlikle kendi rehber öğretmenlerine danışarak yamaları gerektiğini vurguladı. Öğrencileri en çok tanıyan kendi rehber öğretmenlerinin olduğunun altını çizen Gürsoy, bu yüzden öğrenciler kesinlikle tercih döneminde kendi rehber öğretmenlerine danışmaları gerektiğini aktardı. Gürsoy, rehber öğretmenlerinin öğrencilerle iç içe olmaları gerektiğini aktararak ancak bu şekilde öğretmenin öğrencinin ne istediğini bilebileceğini söyledi.

Yorumlar