Eğitimde başarının yanında manevi değerler de gerekli

Birikim Okulları Genel Müdürü Yalçın, yeni eğitim ve öğretim yılı vesilesiyle yaptığı açıklamada, eğitimde başarının önemli olduğunu ancak tek başına yeterli olmadığını belirterek, yetiştirilecek yeni nesillerin aynı zamanda manevi değerlerine de bağlı olması gerektiğin ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Eğitimde başarının yanında manevi değerler de gerekli

Sonhaberler | Haber Merkezi

Birikim Okulları Genel Müdürü Yusuf Yalçın, “Her başlangıç yeni bir heyecan demektir. Her bir insan ayrı bir dünya demektir. Ne kadar insan varsa o kadar da hayat var. Her bir hayatın kendine özgü ayrı bir öyküsü, yaşayan, hisseden bir de kalbi vardır. Bu bakış ile insanı merkeze alan eğitim anlayışını benimsemiş bulunmaktayız. Amacımız; ahlak ve maneviyat sahibi, varlığa, bilgiye ve değerlere kendi medeniyetinin penceresinden bakabilen, ayakları bu topraklarda olduğu gibi zihni de yüreği de bu coğrafyada olan, vicdan sahibi, vatanına ve milletine yürekten bağlı insanlar yetiştirmektir. Felsefeden uygulamaya eğitim modelimizin temelinde parmak izleri gibi her bir öğrenci özeldir ve biriciktir anlayışı vardır.” açıklamasında bulundu.

Yusuf Yalçın, “Yeni eğitim-öğretim yılımıza, bilim ve teknolojinin tek başına yeterli olmadığı, erdemli bir hayatın ancak tamamlayıcı parçaları da eklenerek, anlamlı bir bütünlüğe ulaşmakla mümkün olabildiğini, bunun sadece bizim değil, tüm insanlığın aradığı şey olduğunu bilerek başlıyoruz. ” dedi.

Yalçın, “Anne-babalar ve öğretmenler olarak çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak, üçüncü bin yıla girerken hayatlarını inşa eden temel bilgilerin yanı sıra, her birisini algı düzeyi yüksek, teknolojiyi kullanabilen, mesleğinde, sosyal ve aile hayatında başarılı bir fert olarak görmek, tüm insanlığa faydalı olabilecek kadar donanımlı bulmak isteriz. Çünkü bunlardan birisinin aksamasıyla, hayatın tamamının olumsuz etkilendiğini bize hayat öğretti. Ancak, başarının her şey olmadığını öğreten de yine hayatın kendisidir.” şeklinde konuştu. Yalçın, “2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Camiamız ve çocuklarımıza hayırlı olsun.” diyerek sözlerini tamamladı.
 

Yorumlar