Eğitim-Bir-Sen’den öğretmenin bıçaklanmasına tepki

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, bir öğretmenin veli tarafından bıçaklanmasına tepki gösterdi.Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi Başkanvekili Mustafa Sarıgül, Namazgah İhsan Dikmen İlkokulu’nda bir velinin sınıf öğretmeni Tolga Daştan’ı...

Google Haberlere Abone ol
Eğitim-Bir-Sen’den öğretmenin bıçaklanmasına tepki

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, bir öğretmenin veli tarafından bıçaklanmasına tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi Başkanvekili Mustafa Sarıgül, Namazgah İhsan Dikmen İlkokulu’nda bir velinin sınıf öğretmeni Tolga Daştan’ı okula gelmeyen çocuğuna iyi davranmadığı gerekçesiyle bıçaklamasını kınadı. Olayın henüz ilkokul çağındaki küçük yaştaki çocukların önünde olmasının utanç verici olduğunu belirten Sarıgül, “Aynı zamanda sendikanın işyeri temsilcisi olan Tolga öğretmenimiz 3 yıl boyunca kendisine saldıran kadın velinin çocuğunu okutmuş. Aralarında hiçbir problem yaşanmamışken, bu öğretim yılı başından bugüne kadar öğrencisi devamsızlık yapan veli, olayın gerçekleştiği gün öğrencisini okula gönderiyor ve kendisi de daha sonra yanına bıçak alarak okula geliyor. İlkokul öğrencilerin gözü önünde, çocuğuna iyi davranmadığı bahanesiyle bıçakla öğretmenimize saldırıyor. Kolundan bıçak darbesi ile yaralanan öğretmenimiz kendisinden uzaklaşmak isterken bel ve göğüs bölgesinden iki bıçak darbesi daha alarak yaralanıyor ve okul müdürünün odasına sığınıyor. Orada da saldırıya maruz kalınca, okul aile birliği odasına kaçıyor ve kapıyı hizmetliler ile birlikte tutuyorlar. Kapıyı zorlayan gözü dönmüş veli, okul müdürünü de tehdit etmekten geri kalmıyor. Polis ve sağlık görevlerine olaydan haberdar ediliyor, ilgili şahıs emniyet görevlileri tarafından alınırken arkadaşımız da tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılıyor” dedi.

Ülkemizde ve ilimizde buna benzer olayların birçok kere yaşandığını hatırlatan Mustafa Sarıgül, “Toplum olarak dönüp kendimize şu soruları sormamız gerekiyor. Dünün eli öpülesi baş tacı olan öğretmenlerimiz neden bugün kendilerine yol gösterdiği, ışık olduğu öğrencileri ya da velileri tarafından hunharca saldırılan şahsiyetler haline düşürüldü? Dün toplumun erdemliler topluluğu olarak ihtiram edilen öğretmenler bugün neden sıradanlaştırıldı, hatta hedef haline getirildi? Dün ‘eti senin kemiği benim’ diyecek kadar güvenerek çocuğunu teslim edenler, bugün ‘benim çocuğuma karışamazsın’ tehditleri ile öğretmenlerimizin karşısına çıkar oldu” diye konuştu.

Yorumlar