DGS tercih işlemleri ne zaman başlıyor?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercihlerin ne zaman yapılacağını merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
DGS tercih işlemleri ne zaman başlıyor?

SonHaberler | Haber Merkezi

ÖSYM tarafından her yıl uygulanan ve Ön Lisans mezunlarının Lisans düzeyinde eğitimlerine devam ettirmesi sağlayan Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) giren yüzbinlerce öğrenci DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri her yıl olduğu bu yılda Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak. Üniversiteler tarafından belirlenen ve ÖSYM'ye bildirilen boş kontenjanlara öğrencilerin tercihleri doğrultusunda yerleştirmeler yapılacak. Geçtiğimiz yıl 24 Eylül'de açıklanan sonuçların ardından tercih işlemleri 30 Eylül'de başlamıştı. Aynı süreç baz alınırsa tercih döneminin 12 Eylül tarihinde başlayacağı söylenebilir.

TOPLAM 355 BİN ADAY BAŞVURUDA BULUNDU

Toplam 355 bin adayın başvuruda bulunduğu Diket Geçiş Sınavı'na, Türkiye genelinde 325 bin aday katılım sağladı. ÖSYM verilerine göre sınava giremeyen aday sayısı ise 30 bin olarak kayda geçti. 

Sözel ve sayısal puan türünde 325'er bin kişinin puanı hesaplanırken, sayısal alanda ise 155 bin puan türü hesaplandı.

EK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS yerleştirmelerinin yapılmasının ardından yerleşemeyen adaylar için boş kalan kontenjanlara yerleştirmelerin yapılması için ek yerleştirme yapılacak. Bu durumunda adaylar, 2017-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir. Ek Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa  kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Yorumlar