DGS 2020 başvuruları ne zaman? 2020 DGS konuları?

ÖSYM 2020 sınav takvimini açıkladı. Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) başvurmak isteyen adaylar başvurular ne zaman başlıyor? DGS sınavı ne zaman? DGS'de çıkacak konular neler? sorularının yanıtını aramaya başladı. Peki, 2020 DGS ne zaman? DGS 2020 matematik konuları hangileri? DGS 2020 sözel konuları

Google Haberlere Abone ol
DGS 2020 başvuruları ne zaman? 2020 DGS konuları?

Üniversitelerin Ön Lisans programların mezun olan öğrenciler eğitimini yıllığa tamamlamak için ÖSYM tarafından hazırlanan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmek zorunda. Peki yüzbinlerce öğrencinin beklediği DGS 2020 başvurları ne zaman başlıyor? Ön Lisans öğrencileri sınava nasıl başvurabilecek? Öğrencileri sınav başvurularını nereden ve nasıl yapmaları gerekiyor? İşte Lisans mezunu olmak isteyen öğrenciler'in merak ettiği DGS sınavı hakkında her şey.

DGS BAŞVURU TARİHLERİ

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre, Dikey Geçiş Sınavı Başvuru Tarihleri 09.06.2020 - 17.06.2020 olarak belirlendi. Buna göre, 9 Haziran'da başlayacak olan DGS başvuruları 17 Haziran tarihinde sona erecek.
Dikey Geçiş Sınavı ise, 09.08.2020 tarihinde yapılacak. Buna göre, 9 Ağustos tarihinde yapılacak olan DGS'nin sonuçlarının açıklanacağı tarihte belli oldu. Dikey Geçiş Sınavı sonuçları 09.09.2020, yani 9 Eylül'de açıklanacak.

DGS - DİKEY GEÇİŞ SINAVINA KİMLER BAŞVURABİLİR – ŞARTLARI NELER

- Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksek

- Okulları ve Açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır.

- O yıl son sınıfta olup ta staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmemiş olan adaylarda başvurabilirler.

- Açık öğretim ve meslek yüksekokullarının ön lisans programlarından mezun olanlardan kendi alanlarındaki Açık öğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin bu sınava girmeleri GEREKMEMEKTEDİR. Bu durumdaki adaylar kendi alanlarındaki Açık öğretim lisans programlarına doğrudan kayıt hakkına sahiptirler.

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve  mezunları ile aynı koşullarda yurtdışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylarda DGS’ye başvurabilirler.Başvuruları alınmaya devam edilecektir.

2020 DGS Sınavına az bir zaman kaldı. 2020 Dikey Geçiş Sınavı Başvuru Tarihleri 09.06.2020 - 17.06.2020 arasındadır. Sınav ise 09.08.2020 tarihinde yapılacak. ÖSYM takvimine göre DGS 2020 Sınavı Sonuçları 09.09.2020 tarihinde açıklanacak.

Bu yazımızda 2020 DGS Çıkacak Konular başlıklı bir yazı kaleme aldık. Bildiğiniz gibi DGS sınavında ağırlıklı olarak Matematik-1 ve Türkçe-1 konularından sorular sorulmaktadır. Genel olarak kolay bir sınav olup, zamana karşı yarışılan bir sınav olarak bilinmektedir. 2020 DGS Çıkacak Konular

Sözel Bölüm Konuları

Bu bölümde dil bilgisi, paragraf soruları ve Sözel Mantık Konularından sorular sorulmaktadır. Sözel Kategoride aşağıdaki konu başlıklarına çalışılması gerekmektedir.

Cümle Çeşitleri
Cümlede Anlam
Sözcük Türleri
Sözcükte Anlam
Paragraf Yapısı
Paragrafta Anlam
Paragrafta Mantık
Anlatım Bozukluğu
Sözel Mantık

———————

Sayısal Bölüm Konuları

Sayılar
Rasyonel Sayılar
Bölme ve Bölünebilme
EBOB – EKOK
Üslü Sayılar
Köklü İfadeler
Basit Eşitsizlikler
Oran – Orantı
Köklü İfadeler
Problemler
Yol – Hız – Zaman
İşçi – Havuz
Çarpanlara Ayırma
Kümeler
Bağıntı ve Fonksiyonlar
İşlemler
Modüler Aritmetik
Özdeşlikler
Kombinasyon
Permütasyon
Olasılık
Tablo ve Grafik Okuma

İnternet ortamında edindiğimiz ve Aziz Hoca tarafından hazırlanan 2 aylık DGS Çalışma Planı:

Yorumlar

ayşe açıkögretim önlisans bir bölümden mezun olanlar aynı bölümün lisansına kayıt yaptırabilir bilgisi ösym nin sitesinde var mı.