Avusturya Para Birimi

Avusturya Para Birimi, Avusturya'nın eski para birimi Şiling dir. Avusturya 1 Ocak 1999 tarihinden itibaren, para birimi olarak Euro (Avro) kullanmaya başlamıştır.

Google Haberlere Abone ol
Avusturya Para Birimi

Avusturya Para Birimi, Avusturya'nın eski para birimi Şiling dir. Avusturya 1 Ocak 1999 tarihinden itibaren, para birimi olarak Euro (Avro) kullanmaya başlamıştır. Avusturya'nın para birimi diğer Avrupa Birliği üyelerinin neredeyse tümünde olduğu gibi Euro'dur. Herhangi bir bankadan, havaalanı veya kent merkezi gibi yerlerde bulunan döviz büroları veya makinelerden, çoğu oteller ve bazı seyahat acentelerinde Euro bozdurabilir veya elinizdeki para birimini Euro ya çevirebilirsiniz. Eğer elinizdeki Türk Lirası'nı Euro ya çevirmek istiyorsanız bunu mümkünse Türkiye'de yapmanızı tavsiye etmek olacaktır. Çünkü döviz birimleri her büro ve bankada farklılık göstermekle beraber, TL Avrupa içerisinde Türkiye'de olduğundan biraz daha düşük bedelle hesaplanmıştır. Bu yüzden döviz oranlarını araştırmanızı ve en uygun gelen banka ile elinizdeki Türk Lirası'nı Euro ya çevirebilirsiniz.

  • Para Birimi
  • Avrupa Birliği üyesi olarak Avrupa aynı zamanda Ekonomi ve Parasal Birliği üyesidir, bu da ortak para birimi olarak Euro'nun kabul edilmesini beraberinde getirmiştir.
  • 1 Euro = 100 Cent.
  • Aşağıdaki Euro banknotları ve madeni paraları dolaşımdadır:
  • 5, 10, 20, 50, 100, 200 ve 500 Euro değerinde banknotlar
  • 1 ve 2 Euro, ayrıca 1, 2, 10, 20 ve 50 Cent değerinde madeni paralar.

Bu Euro banknotları ve madeni Euro paraları, tüm Euro ülkelerinde yasal ödeme aracıdır. Bunun yanı sıra Münze Österreich AG tarafından Euro cinsinden basılan hatıra ve altın paralar da vardır, ancak bunlar sadece Avusturya 'da yasal ödeme aracı niteliği taşımaktadır.

Yorumlar