AÖL sınav tarihleri ne zaman açıklanıyor, sınav yerleri belli oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için yapılan sınavlara az bir süre kala sınav tarihi için sorgulamalar yapılıyor. Peki, Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi sınavı ne zaman?

Google Haberlere Abone ol
AÖL sınav tarihleri ne zaman açıklanıyor, sınav yerleri belli oldu mu?

Son Haberler | Haber Merkezi

Mİlli Eğitim Bakanlığı tarafından normal eğitim öğretim dönemleriyle birlikte başlayan ve örgün okuyamayanların okumasına imkan veren Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi (MAÖL) yurt genelinde her il ve ilçede bulunan Halk Eğitim Merkezleri ile birlikte hizmet veriyor. 81 ildeki Halk Eğitim Merkezleri ve Meslek Liseleri tarafından eğitim ve sınavların yapılması için ortak çalışmalar şeklinde Açık Öğretim hizmeti sağlanmış oluyor. 

Yurt genelindeki il ve ilçelerde Açık Öğretim hizmetinden faydalanan öğrencilerin AÖL sınavlarının ne zaman yapılacağını ve sınava girecekleri yerlerin ne zaman belli olacağını merak ediyor. Konuyla alakalı internet ortamında sık sık yapılan arama yapılıyor. Peki sınav tarihleri ne zaman? Sınav yerleri ne zaman belli olacak? Detaylar haberimizde...

AÖL SINAV YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açık öğretim lisesi sınavlarına girecek olan öğrenciler sınav için hazırlıklarına devam ederken sınav giriş belgerlerinin ne zaman yayınlanacağını merak ediyor. 2019-2020 eğitim öğretim takvimine göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açık öğretim liseleri sınavlarının giriş belgeleri 4 Aralık tarihinde yayınlanması bekleniyor.

AÖL SINAVI NE ZAMAN?

MEB'in yayınladığı Merkezi Sistem Sınav Uygulama Takvimine göre, Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam-Hatip Lisesi sınavları 7-8 Aralık 2019 Cumartesi-Pazar günlerinde yapılması planlanıyor.

Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir?

a) İlköğretim Okulu/ortaokul ve dengi okullardan mezun olanlar

b) Lise ve meslek liselerinden tasdikname alarak ayrılanlar

c) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da yurt dışındaki Eğitim Ataşeliklerinden veya Eğitim Müşavirliklerinden yukarıdaki (a) ve (b) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi olanlar başvurabilir.

SINAV GEÇME PUANI KAÇ

Binlerce öğrencinin okuduğu açık öğretim liselerine yeni başlayan öğrenciler ders geçme puanlarını merak ediyor. Peki, ders geçme puanları kaç? 

Açık öğretim liselerinde bir öğrencinin aldığı verebilmiş olması için dersten en az 45 almış olması gerekmetedir. 

Yorumlar