Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçları açıklandı

Binlerce öğrencinin merakla beklediği Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçları bugün açıklandı

Google Haberlere Abone ol
Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçları açıklandı

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınav sonuçları bugün sürpriz bir şekilde açıklandı. AÖF sınav soruları ve sonuçları kurumun resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebilir. 

Açık Öğretim Fakültesi kuruluş amacı ile uzaktan eğitim sağlamayı amaçlamaktadır. Uzaktan eğitim demek; üniversitelerin açık öğretim programlarına kayıtlı olan öğrencilerin, devam zorunluluğu olmadan sınavlara girerek bölümü tamamlamalarına yaraması için oluşturulmuş bir uygulamadır. Günümüzde bu uygulama sayesinde üniversiteden mezun olmuş öğrenci sayısı oldukça fazladır. AÖF'ye girebilmek için ilk olarak liseden mezun olmuş olup, üniversite sınavlarına girmiş olmanız gerekmektedir. Daha sonra tercih zamanı sırasında yazmak istediğiniz AÖF bölümünü yazarak başvurunuzu yapmış olacaksınız. Başvurunuzu yaptıktan sonra açıklanan tercihlerde eğer AÖF'ye kabul edildiyseniz bu uygulamadan yararlanmış olacaksınız. Kayıt yaptırıp AÖF'deki eğitim öğretim hayatınıza başlayabilirsiniz.

Açık öğretim sisteminin pek bilinmeyen bir yanı bulunmaktadır. Bu yanı ise AÖF öğrencileri için Anadolu Üniversitesi'nin belirlemiş olduğu il ve üniversitelerde katılım zorunluluğu olmayan dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez sınava girmektedir. Bu sınavlar vize, final ve bütünleme sınavlarıdır. Bu sınavlar sonucunda başarısına göre bir üst sınıflara geçmekte ya da geçememektedir.

Fakat açık öğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmiştir. Geçilen bu kredili sistemde okunan yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılmıştır. Ayrılan bu bölümlerin her döneminde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sisteme dahil olmamaktadır. Açık öğretim fakültesinde okuyan bir öğrencinin okuduğu bölüm ile normal eğitim veren üniversitelerin aynı bölümü birbirine denktir. Aynı müfredata sahiptir. Bu müfredat doğrultusunda sınavlarda çıkabilecek olan konular da benzerlik göstermektedir. Normal eğitim veren üniversitelerde okuyan öğrencilerinin yararlandığı bütün sosyal haklardan aynı şekilde aöf öğrencileri de yararlanabilmektedir. Açık öğretim fakültesine girebilmek için yazımızda bahsetmiş olduğumuz üniversite sınavlarına girmeniz gerekmektedir.

Açık öğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen bütün adaylar tercih yapabilir durumdayken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı bulunduğu için ve yalnızca belirli bir puan başarısının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açık öğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir. Açık öğretim fakültesine ait bütün genel bilgileri, sınav tarihlerini veya sınav sonuçlarını öğrenebilmeniz için AÖF resmi sitesine giriş yapabilirsiniz.

Yorumlar