350 bin Suriyeli öğrenci Türkiye'de eğitim görüyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Suriyeli öğrencilerin eğitim maliyetinin 3 milyar avronun üzerinde olduğunu söyledi

Google Haberlere Abone ol
350 bin Suriyeli öğrenci Türkiye'de eğitim görüyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Türkiye'de eğitim öğretim çağında 750 bin Suriyeli öğrenci var. Bunların 350 bini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitime alınmış durumda" dedi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bugünlerde AB'nin 'Şöyle yapsak da mı versek, böyle yapsak da mı vermesek' diye tartıştığı 3 milyar avro destekten söz ediliyor. Henüz kendisi yok da lafı dolaşıyor ortalıkta. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı olarak bugün Suriyeli öğrencilere verdiğimiz eğitimin maliyeti 3 milyar avronun üzerindedir." dedi.

Avcı, uluslararası kamuoyunun, Suriyeli sığınmacıların sorunlarının çözümü konusunda duyarlılığının yetersiz olduğunu söyledi.

Kısa süre önce UNICEF Genel Direktör Yardımcısı Yoka Brandt'ın kendisini ziyaret ettiğini anımsatan Avcı, "Ziyarette kendisine de söyledim. Uluslararası topluluğun duyarlılığından doğrusu memnun değiliz. Yeterince duyarlılık gösterdiklerini söyleyemem. Evet, UNICEF kendi ölçüsünde elinden geleni yapmaya çalışıyor, çok fazla şikayet etmiyoruz ama UNICEF'in, BM'nin ve uluslararası toplumun bu konularda daha duyarlı olmasını beklemek bizim hakkımız." diye konuştu.

AB'nin sığınmacılar için vereceği desteğe ilişkin değerlendirmede bulunan Avcı, şöyle devam etti: "Bugünlerde AB'nin 'Şöyle yapsak da mı versek, böyle yapsak da mı vermesek' diye tartıştığı 3 milyar avro destekten söz ediliyor. Henüz kendisi yok da lafı dolaşıyor ortalıkta. Sadece bizim Milli Eğitim Bakanlığı olarak bugün Suriyeli öğrencilere verdiğimiz eğitimin maliyeti 3 milyar avronun üzerindedir, sadece Milli Eğitim Bakanlığı olarak. Sağlık Bakanlığının yaptıkları ayrı. Güvenlik için alınan tedbirler, şehirlerde yerleşim için alınan tedbirler, sivil toplum kuruluşlarının katkılarını saymıyorum."

"Türkiye'de eğitim öğretim çağında 750 bin Suriyeli öğrenci var. Bunların 350 bini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitime alınmış durumda." bilgisini veren Avcı, devlet okullarının yanı sıra kamplarda ve sivil toplum kuruluşlarınca açılan özel eğitim merkezlerinde eğitimlerin sürdüğünü kaydetti. Avcı, bu yıl Suriyeli öğrenci sayısını 450 bine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yorumlar