2018 YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı

17 Mart 2018 tarihinde düzenlenen YÖKDİL sınavının sonuçları bugün açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
2018 YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı sonuçları bugün açıklandı. YÖKDİL sınav sonuçlarını merak eden adaylar sonuçları internetten aramaya başladı. Anadolu Üniversitesi tarafından açıklanan sonuçları öğrenmek için YÖKDİL sınav sonuçları sorgulama sayfasına gitmek gerekiyor.

17 Mart 2018 tarihinde yapılan YÖKDİL sınavı sonuçları açıklandı.İlk kez 2017 'de düzenlenen YÖKDİL Sınavına katılım bu yıl da yoğun oldu.

2018 YÖKDİL SINAV SONUÇLARI

YÖKDİL cevap anahtarının geçtiğimiz günlerde yayınlanmasının ardından bugün sınav sonuçları açıklandı. VE YÖKDİL sayfasından adayların erişimine açıldı. Adaylar sınav sonuçlarına  https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ adresinden ulaşabiliyor. Sınava, yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyenler başta olmak üzere, yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı talep edilen öğrenciler ve diğer adaylar yoğun bir şekilde ilgi göstermiş ve katılım sağlamıştı.

YÖKDİL SINAV SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

YÖKDİL NERELERDE GEÇERLİ OLACAK ve GEÇERLİLİK SÜRESİ NE? 

Bu sınava yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir. YÖKDİL sınavının geçerlilik süresi YDS ile eşdeğer olacak. Adaylar her iki sınava da girebilecekler ve her iki sınavında lisansüstü eğitim, doçentlik sınavı ve akademik yükseltme süreçleri ile sınırlı olmak üzere eşit geçerliliği olacaktır.

Yorumlar