2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca öğrenci LYS sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

SonHaberler | Haber Merkezi

ÖSYM tarafından her yıl yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın iki oturumu bu yılda yapıldı. Öğrenciler diğer oturumlarından ardından sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Sınava giren öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biride sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih. LYS ile ilgili detaylar haberimizde. 

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınav tarihlerinin açıklandığı sınav takviminde bu yıl sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihede yer verdi. ÖSYM sitesinde yayımlanan resmi takvime göre LYS sonuçları 11 Temmuz Salı günü açıklanacak. TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak puanlarını öğrenen öğrenciler tercih işlemleri için ÖSYM'nin tercih robotunu erişime açmasını bekleyecek. Tercih robotunun sınav sonuçlarından bir kaç gün sonra açılması bekleniyor.

Sınav Sonuçlarımı Nasıl Öğrenebilirim?

ÖSYM 11 Temmuz tarihinde sınav sonuçlarını öğrencilerin erişimine açacak. Peki öğrenciler sınav sonuçlarını nereden öğrenecek? ÖSYM resmi internet sitesi https://ais.osym.gov.tr/ adresine giren öğrenciler TC Kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak sonuçlarını kontrol edebilecek. Şifresini unutan öğrenciler ise ÖSYM merkezlerinden yeni şifre edinerek sonuçlarını kontrol edebilir. 

Yorumlar