“Vatana kurban olana kurban olayım“ kampanyası

Edirne'de kurban kesemeyen şehit aileleri için kurban bağışı kampanyası başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
“Vatana kurban olana kurban olayım“ kampanyası
Edirne'de kurban kesemeyen şehit aileleri için kurban bağış kampanyası başlatıldı.

Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi tarafından desteklenen Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yürüteceği "Vatana kurban olana kurban olayım" kampanyasında, kurban kesmeye maddi imkanı olmadığı belirlenen 80 şehit ailesi için kurban bağışı kabul edilecek.
Dernekte, 9 Eylül Salı gününe kadar bağışların kabul edileceği kampanya kapsamında kurbanlar imza karşılığı şehit ailelerine teslim edilecek.

Edirne Valisi Günay Özdemir, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kamuran Ersan ve Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Vali Günay, şehit yakınları ve gazilere hitaben yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin hiç bir zaman unutulmaması gerektiğini söyledi.
Fedakar şehit ailesi ve gazilere randevusuz, günün her saati kapısının açık olduğunu ifade eden Vali Özdemir, "Bir ihtiyacınız olduğunda valiliğe her zaman gelebilirsiniz, randevu almanız da gerekmiyor. Sizler bu vatan için her türlü fedakarlığı yaptığınız için bizim de sizlere karşı fedakarlık yapmamız birinci görevimizdir. Şundan eminiz sizlerin evlatları nasıl şehit düştüyse, nasıl gazi olduysa ülkemiz zora düştüğünde çocuklarımızda, torunlarımızda aynı savunmayı yapacaklardır." dedi.

Türk toplumunu dejenere ettiklerine, bu sayede savunmasız bıraktıklarına inanan hain güçlerin planlarının 15 Temmuz vatan savunmasında boşa çıktığının altını çizen Vali Özdemir, şunları kaydetti:

"Bütün değerlerimizi başta inancımızı olmak üzere boşalttılar, algı yönetimiyle yerle bir etmeye çalıştılar. Ama asil Türk milleti bunu 15 Temmuz'da da gösterdi ki, vatan tehlikeye düştüğünde gerisi teferruattı. Yine birlik beraberlik içerisinde, Dumlupınar'da, Kocatepe'de, Çanakkale'de bütün vatan sathında, Edirne'den Kars'a, her ilde, her ilçede vatandaşlarımız bu bayrağı, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti, sonuna kadar savunacaklarını gösterdiler."

Edirne Belediye Başkanı Gürkan da karakterinde bağımsızlık ve özgürlük olan Türk milletinin tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi 15 Temmuz'da da bayrağına, vatanına, cumhuriyete, bağımsızlığına omuz omuza, yürek yüreğe sahip çıktığının altını çizdi.
Gürkan, "her musibetten bir hayır doğar" sözünü kanıtlarcasına 15 Temmuz'daki hainliğin 94 yıl önce olduğu gibi hainliği yok etmek için milletin birlik ve beraberliği ortaya koyduğunu vurguladı.
Dernek Başkanı Faruk Çiftçi de "Vatana kurban olana kurban olayım" adı verilen kampanya hakkında bilgi verdi.
Edirne Valisi Özdemir ve beraberindekiler daha sonra Edirne Muharip Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Yorumlar