72 yaşındaki hurdacı üniversiteli oldu

Edirne'de hurdacılık yaparak ailesinin geçimine katkı sağlayan 72 yaşındaki emekli Şevki Kılıç, ÖSYM'nin sonuçları açıklamasıyla hayalini kurduğu Trakya Üniversitesi Tarih Bölümüne yerleşti

Google Haberlere Abone ol
72 yaşındaki hurdacı üniversiteli oldu
Edirne'de hurdacılık yaparak ailesinin geçimine katkı sağlayan 72 yaşındaki emekli Şevki Kılıç, ÖSYM'nin 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçlarını açıklamasıyla hayalini kurduğu Trakya Üniversitesi Tarih Bölümüne yerleşti.

Yerleştiği bölümü öğrenen Kılıç, kayıt yaptıracağı ve okula gideceği günü heyecanla bekliyor.
AA muhabirinin sorularını cevaplayan Kılıç, yıllardır hayalini kurduğu bölüme yerleşmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

20 yıldır emekli olduğunu ve hurdacılık yaparak geçimine katkı sağladığını anlatan Kılıç, "Evli ve iki çocuk babasıyım. Çocukluğundan bu yana okuma aşkım artarak devam etti. Emekli olmadan önce de çeşitli üniversiteleri kazanmıştım. Bu yıl girdiğimiz LYS ve YGS puanımla tercih yaptım, tercih sonuçları açıklandı ve üniversite hayalim gerçekleşti." diye konuştu.



Liseyi açık öğretimden tamamlayarak diplomasını 40 yaşında aldığını ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

"1983'de İstanbul'da memur olduğum sırada İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazanmıştım. İşimden dolayı devam edemedim. 2010'da da Karabük Üniversitesi'ni kazandım oraya da çeşitli nedenlerden devam edemedim. Geçen yıl Kırklareli Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümü'nü kazandım, kayıt yaptırdım ama Edirne'den Kırklareli'ye her gün gidip gelmek zor oluyor. Bu bölümü de dondurdum. Edirne'de Trakya Üniversitesi'nde Tarih bölümünde okumak istiyordum. Allah'a şükür istediğimiz bölüm oldu. Bu yıl Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Tarih Bölümünü tamamladım, hedefim aynı bölümün örgün öğretimiydi, bu hayalim de gerçekleşti."

Kılıç, Trakya Üniversitesi'nde tercih yaptığı 4 bölümden ilkine yerleştiğini belirtti.

Yorumlar