Yığılca’da Balköy bal üretim ormanı kuruluyor

Düzce’nin Yığılca ilçesinde bin 500 dönümlük alanda bal ormanı yapılıyor.Yığılca’da yapımı devam eden Balköy Bal Üretim Ormanında incelemede bulunmak üzere Orman Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İpek, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler...

Google Haberlere Abone ol
Yığılca’da Balköy bal üretim ormanı kuruluyor

Düzce’nin Yığılca ilçesinde bin 500 dönümlük alanda bal ormanı yapılıyor.

Yığılca’da yapımı devam eden Balköy Bal Üretim Ormanında incelemede bulunmak üzere Orman Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İpek, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Dairesi Başkanı Emin Şimdi ve Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin Yığılca Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ziyarete Yığılca Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar ve İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit iştirak etti.

İşletme Müdürü Atilla Yılmaz tarafından yapılan sunum sonrasında Orman Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İpek başkanlığındaki heyet, yapımı devam eden Balköy Bal Üretim Ormanının bulunduğu Çukurören Köyü Kıranyurt Mevkiinde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Arazide yapılan inceleme ve değerlendirmede Orman Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İpek, Balköy adı ile hizmete geçecek bal ormanının Ulusal çapta değeri olduğunu, İlçe ve Ülke ekonomisine katkısının yüksek düzeyde olacağını belirtti. Orman Genel Müdürlüğü olarak ilk defa uygulanacak bu projeyi baştan beri desteklediklerini ve bu desteği sürdüreceklerini kaydetti.

Bal Üretim Ormanı 1500 dönüm üzerine kurulacak tesis ve destek ünitelerinden ibaret olup, enerjisini dahi kendi üretecek şekilde doğal olarak tasarlandı.

Bal Üretim Ormanına konacak 1500 adet arı kovanının büyük kısmının, Orman Genel Müdürlüğü ORKÖY dairesince desteklenen kredilerle Orman Köylüsüne Orman Genel Müdürlüğü tarafından verildiği belirtildi.

Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet İpek, İşletme Müdürlüğü çalışmalarının beğeni ile karşılandığını ifade ettikten sonra emeği ve desteği olan herkese Orman Genel Müdürlüğü adına teşekkürlerini ileterek başarı ve iyi niyet dileklerinin ardından Yığılca’daki ziyaretini tamamladı.

Yorumlar