İşitme engellilere ulaşan cuma hutbesi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinin Orta Kasımpaşa Camii’nde, cuma hutbeleri işitme engellilerin anlaması için işaret dili ile çevriliyor.

Google Haberlere Abone ol
İşitme engellilere ulaşan cuma hutbesi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinin Orta Kasımpaşa Camii’nde, cuma hutbeleri işitme engellilerin anlaması için işaret dili ile çevriliyor.

Bozüyük Müftülüğü ve Bozüyük Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan uygulamada, Orta Kasımpaşa Camii’nde cuma namazı öncesi verilen hutbe, işaret dili eğitimi alan Göçmen Cami İmamı Hasan Cin tarafından cemaat arasındaki işitme engelli vatandaşlar için işaret dili ile sunuluyor. Hasan Cin, yaklaşık 3 aydır işitme engelli vatandaşlara böyle bir hizmet sunduklarını ve cemaat arasındaki işitme engelli vatandaşların bu uygulamadan çok memnun olduklarını söyledi. Bozüyük Halk Eğitim Merkezi’nde işaret dili kurslarına katıldığını söyleyen Cin, “Yaklaşık 3 sene önce bu sertifikayı aldım. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığımız bizi Kastamonu’da seminere aldı. Sonra Bozüyük’te bunun bir eksiklik olduğunu hissettik. Daha sonra Bozüyük Müftümüz Selami Bağcı’nın destekleriyle, Bozüyük Müftülüğümüzün ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın destekleriyle bu işe inşallah bismillah diyerek başlayalım dedik. Yaklaşık 3 aydır da bu camide, Bozüyük Orta Kasımpaşa Camii’nde işaret diliyle işitme engelli kardeşlerimize hutbeyi çevirmeye çalışıyoruz. İnşallah Rabbim istifade etmeyi onlara, bizlere bütün Müslümanlara nasip etsin inşallah” şeklinde konuştu.

“Önceden hutbede anlatılanları anlamıyorduk”

Cami cemaatinden işitme engeli olan Onur Koçak, önceden cuma hutbelerini anlamadıklarını ancak şimdi işaret dili sayesinde anladığı için çok mutlu olduğunu belirterek, “Daha önceden böyle bir şey yoktu. Anlamıyorduk hutbeyi, anlatılanları. Şimdi Bozüyük’te böyle bir etkinlik var. Memnunuz. Anlamıyorduk, şu anda anlıyoruz” dedi.

Yorumlar