Zürih Avrupa'da en çok uyuşturucu tüketen üçüncü şehir

Avrupa’nın büyük şehirlerinde yapılan bir uyuşturucu araştırmasına göre 2013 yılında Zürih’te günlük 1,6 kilogram uyuşturucu tüketildi. Atık sularından elde edilen uyuşturucu tüketim verileri, İsviçre’deki manzarayı gözler önüne...

Google Haberlere Abone ol
Zürih Avrupa'da en çok uyuşturucu tüketen üçüncü şehir

Avrupa’nın büyük şehirlerinde yapılan bir uyuşturucu araştırmasına göre 2013 yılında Zürih’te günlük 1,6 kilogram uyuşturucu tüketildi. Atık sularından elde edilen uyuşturucu tüketim verileri, İsviçre’deki manzarayı gözler önüne serdi. Kokain tüketimi konusunda Zürih, 42 Avrupa şehri arasından Antwerpen (Belçika) ve Amsterdam’dan (Hollanda) sonra üçüncü sırada yer aldı.

Uluslararası bir araştırma grubu, Avrupa genelinde Zürih, Basel, Cenevre, Bern ve St. Gallen gibi İsviçreli şehirlerin de dahil edildiği uyuşturucu tüketim araştırması yaptı. Araştırmanın İsviçre ayağını yürüten Eawag Su Araştırma Enstitüsü, şehirlerin atık sularında testler yaparak hangi uyuşturucu maddesinin ne kadar kullanıldığını tespit etti. Araştırma enstitüsü, bu yöntemle kişisel test yapmadan şehir nüfusunun uyuşturucu tüketim oranını tespit ettiğini açıkladı. 20’den fazla araştırma enstitüsünün ortak çalışması “Addiction” dergisinde yayınlandı.

AVRUPA ORTALAMASININ ÜSTÜNDE

Araştırma sonucuna göre İsviçre, Avrupa’daki uyuşturucu tüketim ortalamasının üstünde yer alıyor. Uyuşturucu tüketimi listesinde; Zürih 3. sırada yer alırken, Basel 9., Cenevre 10. ve St. Gallen 12. sırada bulunuyor. 15. sırada yer alan başkent Bern’in Avrupa ortalamasında olduğu belirtildi. Zürih, kokain tüketiminin yanında ‘parti uyuşturucusu’ olarak bilinen türün de listed beşinci sırada yer aldığı ifade edildi. Gece hayatında yaygın olan uyuşturucunun, ağırlıklı olarak hafta sonları gece kulüplerinde tüketildiği bilgisi verildi.

İsviçre hükümeti uyuşturucu kullanımına karşı çok sayıda çalışmaları teşvik etmesine rağmen, büyük şehirlerde uyuşturucu tüketim oranı zaman geçtikçe artıyor.

CİHAN

Yorumlar