Zschaepe’nin avukatlarını azletme isteği reddedildi

Almanya’nın Münih kentinde devam eden aşırı sağ terör hücresi NSU davasında baş sanık Beate Zschaepe’nin talebi mahkeme tarafından kabul görmedi.Geçen hafta üç avukatı Anja Sturm, Wolfgang Heer ve Wolfgang Stahl’ı azlettiğini ve kendisini...

Google Haberlere Abone ol
Zschaepe’nin avukatlarını azletme isteği reddedildi

Almanya’nın Münih kentinde devam eden aşırı sağ terör hücresi NSU davasında baş sanık Beate Zschaepe’nin talebi mahkeme tarafından kabul görmedi.

Geçen hafta üç avukatı Anja Sturm, Wolfgang Heer ve Wolfgang Stahl’ı azlettiğini ve kendisini mahkemede savunmalarının artık istemediğini bildiren Zschaepe’nin bu talebi kabul edilmedi.

NSU başsanığı “avukatları ile arasında artık güven olmadığını ve kendisini yeterince iyi savunamadıklarını” ileri sürüp üç avukatını da görevden azletmek istemişti.

Konuya değerlendiren Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi, sanığın bu talebini yerinde bulmadı ve avukatların görevlerine devam edeceklerini duyurdu.

Mahkeme hakimi Manfred Göztl, bugünkü durumşa öncesi NSU baş sanığı Zschaepe’den gelen talebin kabul edilmediğini zira, “sanık ve avukatlar arasıdna güvenin sarsıldığını gösteren somut delil bulunmadığını” açıkladı.

128 DURUŞMADIR SUSUYOR

Öte andan davanın başladığı 2013 Nisan ayında bu yana yapılan 128 duruşmada bir tek kelime bile konuşmayan sanık Beate Zschaepe’nin bu duruşmada konuşması bekleniyordu.

Zira Zschaepe’nin avukatlarını azletmesinden sonra kendisinin savunma yapacağı tahmin ediliyordu. Ancak beklenenler yine boş çıktı ve baş sanık Zschaepe yine suskunluğunu bozmadı.

Davada sanık Zschaepe’nin hücrenin diğer üyeleriyle (Uwe Mundlos, Uwe Böhnhart) tatilde tanıştığı şahitler NSU terör hücresi hakkında bildiklerini anlattı.

Şahitlerden Juliane S. tanıdıkları insanların katil olduklarını öğrenince şok geçirdiğini söyledi. S. “Ben onları hiç bu şekilde tanımamıştım.” diye konuştu ve zaman zaman göz yaşı döktü CİHAN

Yorumlar