‘Zombi ütüler‘ ajan değil

Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Meclisi'ne, Çin Halk Cumhuriyeti’nden ithal edilen ‘zombi ütüler’ hakkında Korsan Partili bir milletvekili soru önergesi sundu.

Google Haberlere Abone ol
‘Zombi ütüler‘ ajan değil

Almanya'da Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Meclisi'ne, Çin Halk Cumhuriyeti’nden ithal edilen ‘zombi ütüler’ hakkında Korsan Partili bir milletvekili soru önergesi sundu. Milletvekili Daniel Schwerd, eyalet hükümetinden Çin malı ev eşyalarının ‘veri koruma’ konusunda bir tehlike oluşturup oluşturmadığına dair cevap istedi. Hükümet açıklamasında, Rusya’da, Çin kaynaklı elektrikli ev aletlerinde bilgisayarlara wi-fi-chipleri üzerinden virüs yayan bir işletim sistemi bulunduğu hatırlatıldı. Bu tip zararlı chiplere sahip aletlerin telefon ve kameralarla sınırlı olmadığı, basit bir su ısıtıcısında ve bir ütüde de mevcut olabileceği bilgisi de açıklamada yer aldı.

‘Zombi ütüler’ de wi-fi’ye bağlı cihazları bozabiliyor. Kapsama alanı 200 metreyi bulan cihazlar, şahsi bilgilerin çalınması tehlikesini beraberinde getiriyor. Ancak KRV Çevre Bakanı Johannes Remmel, eyaletteki bulunan ütüler hakkında KRV Tüketici Merkezi’nin yaptığı açıklamayı baz alarak büyük bir tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi. CİHAN

Yorumlar