Zincirlerinden 50 yıl sonra kurtulan fil ağladı

Hindistan’da 50 yıldır zincirlere bağlı yaşayan Raju isimli fil, hayvansever dernekleri tarafından kurtarılınca gözyaşlarına hakim olamadı. Raju şimdi en azından ömrünün son 10 yılını özgür yaşayacak.Hindistan’da bebek iken zincire...

Google Haberlere Abone ol
Zincirlerinden 50 yıl sonra kurtulan fil ağladı

Hindistan’da 50 yıldır zincirlere bağlı yaşayan Raju isimli fil, hayvansever dernekleri tarafından kurtarılınca gözyaşlarına hakim olamadı. Raju şimdi en azından ömrünün son 10 yılını özgür yaşayacak.

Hindistan’da bebek iken zincire vurulan ve 50 yıl boyunca köle olarak ağır işlerde kullanılan Raju isimli filin gözyaşları görenleri hayrete düşürdü.

Matura şehrindeki olayda “SOS Wildlife” adlı uluslararası hayvanlara yardım kuruluşunun girişimiyle zincirlerinden kurtulan Raju özgürlüğüne kavuşunca sevinç gözyaşları döktü.

SOS Wildlife’ın Sözcüsü Pooja Binepal, “Bizim için inanılmaz bir andı. Kendisine doğru yaklaştığımızda özgürlüğüne kavuşacağını hissetti. Filler son derece duyarlı ve zeki hayvanlardır. Yarım yüzyıl zincirde kalmak bir insanın tahayyül bile edemeyeceği bir durumdur.” dedi.

50 YIL ZİNCİRDE BİR ÖMÜR

Daha bebek iken zincire vurulan Raju bugüne kadar özgürlük nedir bilmedi. Sahibi tarafından aç bırakılan talihsiz fil, ancak turistlerin kendisine verdiği gıdalarla beslenebildi.

Raju’nun kaderi ABD’li bilimadamları tarafından gündeme taşınınca SOS Wildlife adlı uluslararası hayvanseverler de harekete geçti.

Geçen hafta Raju’yu zincirlerinden kurtarmak için girişim başlatan SOS Wildlife, bilimadamları, polisler ve 20 kadar Hintli milletvekiliyle olaya el koydu. Sahibinin istemeyerek razı olduğu girişim sonucu Raju zincirlerinden kurtarıldı.

SOS Wildlife’ın yöneticisi Nikki Sharp, fillerin ortalam 70 yıl yaşadığını ve 50 yılın zincirde geçiren Raju’nun şimdi diğer kurtarılan filler ile birlikte özgürlüklerine kavuştuğuna anlattı. Sharp, “Raju en azından 10 yada 20 yılını özgür olarak geçirecek.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar