Zaman temsilcisi, Bakan Şimşek’in konuşma yaptığı salondan çıkarıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in konuşma yaptığı bir etkinliğe katılan Zaman Gazetesi İngiltere Temsilcisi Kadir Uysaloğlu, salondan çıkarıldı. Uysaloğlu’nu çıkarma talebi Türk makamlarından geldi. Resmi ziyaret kapsamında İngiltere’nin...

Google Haberlere Abone ol
Zaman temsilcisi, Bakan Şimşek’in konuşma yaptığı salondan çıkarıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in konuşma yaptığı bir etkinliğe katılan Zaman Gazetesi İngiltere Temsilcisi Kadir Uysaloğlu, salondan çıkarıldı. Uysaloğlu’nu çıkarma talebi Türk makamlarından geldi.

Resmi ziyaret kapsamında İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Bakan Mehmet Şimşek, Financial Times (FT) binasında ‘FDi Magazine’ adlı dergisinin “Türkiye’de yatırım” konulu panelinde bir konuşma yaptı. Ancak konuşmanın başlamasından birkaç dakika sonra, Bakan Şimşek’i dinlemek için orada bulunan Zaman temsilcisinden salonu terk etmesi istendi.

FT yetkilileri tarafından salona girişi izin verilen Uysaloğlu’nun, Şimşek’in konuşması başladıktan sonra salondan çıkışının istenmesi dikkat çekti.

‘BAKANLIK YETKİLİLERİ ÇIKMANIZI İSTİYOR’

Uysaloğlu, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada olayı şöyle anlattı: “FDi Magazine dergisi, FT binasında Türkiye’ye yatırım konulu farklı panellerden oluşan bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlikte Bakan Şimşek de saat 12’de bir konuşma yapacaktı. 11:30’da FT yetkililerinin izni ve eskortluğuyla salona girdim ve Şimşek’in konuşması öncesinde devam eden paneli izledim. Ardından salona Bakan Şimşek ve ekibi giriş yaptı. Bir müddet sonra da Şimşek konuşmak için kürsüye geçti. Şimşek’in konuşmasını birkaç dakika dinledikten sonra yanıma Wendy Wong isimli bir FT yetkilisi geldi ve dışarı çıkmamı istedi. Wong, ‘Bakanlik yetkilileri programdan çıkmanızı istiyorlar’ dedi.”

Financial Times binasındaki programı, Zaman temsilcisinin yanı sıra Anadolu Ajansı muhabirleri de takip etmekteydi. CİHAN

Yorumlar