Zam için Devlet Başkanlığı'na yürüyen askerler beraat etti

Güney Afrika'da 2009 yılında ücret artışı için devlet başkanlığı sarayına yürüyen 58 asker affedildi. Güney Afrika Ulusal Savunma Sendikası (Sandu) tarafından yapılan açıklamada, Heidelberg Askeri Mahkemesi'nin davaları düşürdüğü...

Google Haberlere Abone ol
Zam için Devlet Başkanlığı'na yürüyen askerler beraat etti

Güney Afrika'da 2009 yılında ücret artışı için devlet başkanlığı sarayına yürüyen 58 asker affedildi. Güney Afrika Ulusal Savunma Sendikası (Sandu) tarafından yapılan açıklamada, Heidelberg Askeri Mahkemesi'nin davaları düşürdüğü bildirildi.

Sandu Genel Sekreteri Pikkie Greeff, askerlerin ücret protestosuna katıldıkları gün izinli olduklarının anlaşıldığı için suçsuz olduklarına karar verildiğini söyledi. Greeff, "Medyada yer aldığı gibi askerlerin üslerini terk ederek greve katıldığı ve ülkeyi tehlikeye attığı iddialarının doğru olmadığını" ifade etti.

Güney Afrika Ulusal Savunma Gücü Sözcüsü Tuğgeneral Xolani Mabanga, mahkemenin kararı üzerine henüz açıklama yapmadı. Sandu, protestoların ardından 'özel izin' ile orduyla ilişkisi kesilen 500 askerin tekrar görevlerine döndürülmesi çağrısında bulundu.

2009 yılında sayıları bini geçen asker, maaşlarının azlığı ve çalışma şartlarını protesto için "Başkomutan ve Devlet Başkanı Jacob Zuma"nın sarayına yürümüştü. Polis, plastik mermi kullanarak askeleri dağıtmıştı. CİHAN

Yorumlar