"Yüzyılın en büyük anma töreni başladı"

Geçtiğimiz Perşembe günü hayatını kaybeden Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela için dev bir veda töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
"Yüzyılın en büyük anma töreni başladı"

Geçtiğimiz Perşembe günü hayatını kaybeden Güney Afrika’nın efsanevi lideri Nelson Mandela için dev bir veda töreni düzenlendi. Johannesburg’un 90 bin kapasiteli FNB Stadyumu’nda düzenlenen veda törenine binlerce kişi akın etti. Mandela’nın hayata gözlerini yumduğu hastanenin ve yaşadığı evin önünde toplanan binlerce seveni, günlerdir nöbet bekliyor. Liderleri için dua eden ve Afrika geleneklerine göre dans eden sevenleri, bu sabah yağan şiddetli yağmura rağmen stada akın etti. ,

3 BİN GAZETECİ TAKİP EDİYOR
Yaklaşık 100 lider ve 3 bin yerli ve yabancı gazetecinin iştirak edeceği veda töreninde yoğun güvenlik önemleri alındı. Aralarında Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee, Çin Devlet Başkan Yardımcısı Li Yuanchao, Brezilya lideri Dilma Rousseff, ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Başkanı François Hollande, eski lider Nicolas Sarkozy, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, İngiltere Başbakanı David Cameroon, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon Mandela’nın da olduğu liderler törende yerini aldı. Önemli medya kuruluşlarının canlı yayın araçları da bir kaç gündür alanda bulunuyor. Nelson Mandela’nın anma töreninde sorun çıkmaması için yaklaşık 12 bin asker stadyumun etrafından görevlendirildi. Binlerce polis te alandı.

CİHAN

Yorumlar