Yurt dışına gitme hayaline 103 yaşında Kuzey Kore'ye giderek kavuştu

Çin'de 103 yaşındaki bir kadının, yurt dışına gitme hayalini sonunda gerçekleştirdiği bildirildi. Wi Zhongxu Çinlinin Kuzey Kore'ye günü birlik turistik ziyaret gerçekleştirdiği kaydedildi. Kuzey Kore’nin son zamanlarda turizm alanında...

Google Haberlere Abone ol
Yurt dışına gitme hayaline 103 yaşında Kuzey Kore'ye giderek kavuştu

Çin'de 103 yaşındaki bir kadının, yurt dışına gitme hayalini sonunda gerçekleştirdiği bildirildi. Wi Zhongxu Çinlinin Kuzey Kore'ye günü birlik turistik ziyaret gerçekleştirdiği kaydedildi.

Kuzey Kore’nin son zamanlarda turizm alanında yaptığı açılımlar, meyvesini vermeye başladı. Çin’in kuzey sınırındaki Dandung şehrindeki yerel gazetede yer alan haber göre, Wi Zhongxu, Kuzey Kore’ye gezmeye gitti.

Dandung’a sınır komşusu olan Kuzey Kore’nin Sinuiju şehrine günü birlik gelen 103 yaşındaki kadın, geziden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Aslen Siçuan eyaletinde yaşayan Wi, hayatı boyunca hep yurt dışına gitmeyi hayal ettiğini söyledi. Çocukları ve gelinleri ile Kuzey Kore’yi ziyaret eden Çinli kadın, 100 yaşını devirdikten sonra bile bu rüyasını gerçekleştirdiği için çok mesut olduğunu dile getirdi.

Kuzey Kore son zamanlarda özellikle Çin’e sınır olan şehirlerini turizme açmış ve bölgede turistleri çekebilmek için gerekli çalışmalar yapmıştı. Özellikle Çin’deki turizm acenteleri ile birlikle hareket eden hükümet, Çin ve Rusya’ya yakın turistlik mekanlardaki tesisleri geliştirmişti.

CİHAN

Yorumlar