Yunanistan'da köklü kabine değişikliği

Yunanistan’da 25 Mayıs'ta yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde oy kaybeden muhafazakar Yeni Demokrasi ve sosyalist PASOK hükümeti, kabinede geniş bir revizyona gitti. Yeni kabinede Sofia Vultepsi hükümet sözcüsü olarak görevlendirilirken,...

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da köklü kabine değişikliği

Yunanistan’da 25 Mayıs'ta yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde oy kaybeden muhafazakar Yeni Demokrasi ve sosyalist PASOK hükümeti, kabinede geniş bir revizyona gitti. Yeni kabinede Sofia Vultepsi hükümet sözcüsü olarak görevlendirilirken, 41 kişi olan üye sayısı 44 kişiye çıkarıldı.

Önemli koltuklardan Maliye Bakanlığı'na Gikas Harduvelis getirildi. Harduvelis, akademisyen ve bankacı kimliği ile tanınıyor. Diğer yeni bakanların isimleri ise şöyle: İçişleri Bakanı Argiris Dinopoulos, Kalkınma ve Rekabetçilik Bakanı Nikolaos Dendias, Eğitim ve Dinişleri Bakanı Andreas Loverdos, Sağlık Bakanı Makis Voridis, Tarım ve Kalkınma Bakanı Yorgos Karasmanis, Kültür ve Spor Bakanı Kostas Tasulas, Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Vasilios Kikilias, Makedonya-Trakya Bakanı Georgios Orfanos ve Hükümet Sözcsü Sofia Vultepsi.

Başbakan Atonis Samaras, önceki kabinede yer alan Adonis Georgiadis, Kostis Hatzidakis, Theodoros Karaoglu, Simos Kedikoglu, Panos Panayotopoulos, Yannis Mihelakis, Athanasios Tsavdaris ve Konstantinos Arvanitopoulos’a yeni kabinede görev vermedi.

Yeni kabine, yarın saat 15.30’da yapılacak dini yemin töreninin ardından ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Ana muhalefet Radikal Sol İttifak (SYRIZA), kabine değişikliğine ilişkin yaptığı açıklamada, hükümeti Avrupa Parlamentosu seçimlerinden mesaj almamakla suçladı. CİHAN

Yorumlar