Yunanistan'da gazeteciler greve gitti

Yunanistan’da özel ve kamu sektöründe çalışan medya mensupları, 24 saatlik greve gitti.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da gazeteciler greve gitti

Yunanistan’da özel ve kamu sektöründe çalışan medya mensupları, 24 saatlik greve gitti. Bu sabah başlayan grev, yarın saat 06.00’da sona erecek. Atina Gazeteciler Sendikası (ESHEA) merkezinde toplanan yüzlerce gazeteci, parlamentoya yürüyerek protesto gösterisinde bulundu.

Medya sektörü birliklerinin çağrısı ile 24 saatlik greve giden gazeteciler, herkesi kapsayacak şekilde toplu iş sözleşmelerinin imzalanmasını, bireysel iş sözleşmelerine son verilmesini, işten çıkarmaların sona erdirilmesini, hakları olan maaşların ödenmesini talep ediyor. Gazeteciler talepleri arasında, kamu ve özel sektörde toplu işten çıkarmalara son verilmesi, sigorta primlerinin düşürülmesi, işsizlik ödeneklerinin arttırılması da var.

ESHEA önünde toplanan yüzlerce gazeteci, “Çalışanlara şantaja hayır, gerçek habere evet, fonlarımızı bitirecek nihai vuruşa hayır” yazılı dövizler taşıdı. Gazeteciler, daha sonra parlamentonun bulunduğu Sintagma Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü.

Grev çerçevesinde bugün ülke çapında haber akışı dururken, yarın da gazeteler çıkmayacak. Yunanistan’da yarın ise özel ve kamu sektörü sendikalarının çağrısı ile tüm çalışanlar 1 günlük genel greve gidecek.


CİHAN

Yorumlar