Yunanistan'da 3 sandıklı seçim sorunsuz devam ediyor

Yunanistan’da halk, ikinci tur belediye ve eyalet seçimleri ile Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için sandığa gidiyor. Üç sandığın kurulduğu seçim merkezlerinde yaklaşık 10 milyon seçmenin yarısının sandığa gitmesi bekleniyor. Seçimlerin...

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da 3 sandıklı seçim sorunsuz devam ediyor

Yunanistan’da halk, ikinci tur belediye ve eyalet seçimleri ile Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için sandığa gidiyor. Üç sandığın kurulduğu seçim merkezlerinde yaklaşık 10 milyon seçmenin yarısının sandığa gitmesi bekleniyor. Seçimlerin sonucunu, yüzde 24 dolayındaki kararsız seçmen belirleyecek.

Yunanistan’da ikinci tur yerel seçimler ile birlikte AP seçimleri yapılıyor. İlk tur seçimlerde toplam 325 belediye başkanlığı koltuğundan 211’i boş kalırken, yeni başkanlar bugün belirlenecek. Öte yandan ‘mini başbakanlık’ olarak yorumlanan 13 eyalet (bölge) başkanlığı koltuğunun 12’sinde de yeni başkanlar seçilecek. Yarışı birinci tamamlayacak adaylar, 5 yıl süreyle belediye ya da eyalet başkanı olarak görev yapacak. Sabah saat 07.00’da açılan sandıklar, 19.00’da kapanacak. Sabah saatlerinden oy verme işlemi sorunsuz devam ediyor. Parti liderlerinin tamamı oylarını kullandı.

Vatandaşların seçime rağbet etmedikleri gözlenirken, öğleden sonra sandığa ilginin artması bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar