Yunanistan'da 1 Mayıs sakin geçti

Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı barışçıl gösterilerle kutlandı. Sendikaların organize ettiği Atina merkezindeki gösterilere yaklaşık 20 bin işçi katılırken, herhangi bir gerginlik yaşanmadı. Atina’daki...

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan'da 1 Mayıs sakin geçti

Yunanistan’ın başkenti Atina’da düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı barışçıl gösterilerle kutlandı. Sendikaların organize ettiği Atina merkezindeki gösterilere yaklaşık 20 bin işçi katılırken, herhangi bir gerginlik yaşanmadı.

Atina’daki iki farklı meydanda toplanan Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) ve Kamu Emekçileri Konfederasyonu (ADEDY) ile Yunanistan Komünist Partisi destekli Mücadeleci İşçiler Cephesi (PAME) üyesi 20 bin civarındaki çalışan, hükümet ve Avrupa Birliği’ni protesto etti.

GSEE ve ADEDY sendikası, “İşsiz 1 Mayıs bir daha asla” sloganını öne çıkardığı gösterilerde, Sintagma Meydanı’nda bulunanlar parlamentoya kadar yürüdü. PAME sendikası da aynı şekilde protesto gösterileri düzenledi. Ellerinde çeşitli sloganların yazılı olduğu pano ve dövizler taşıyan çalışanlar arasında kadınların ön plana çıkması dikkat çekerken, bazı kadınların kendilerini zincire vurdukları görüldü. Motosikletli bir grup da gösteri yaptı.

Ülke genelinde düzenlenen çeşitli kutlamalarda, hükümetin ekonomi politikaları protesto edildi.

Sabah saatlerinden itibaren Atina merkezindeki cadde ve yollar trafiğe kapatılırken, gösterilerin ardından yollar trafiğe açıldı.

CİHAN

Yorumlar