Yunanistan Jeoloji Enstitüsü: Deprem 6,3 büyüklükte 27 kilometre derinlikte oldu

Yunanistan Jeoloji Enstitüsü, 6,5 büyüklüğünde olduğu açıklanan depremin Richter ölçeğine göre 6,3 şiddetinde ve 27 kilometre derinlikte olduğunu duyurdu. Türkiye ve Bulgaristan’dan da hissedilen depremde, Limni adasında bir İngiliz turist...

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan Jeoloji Enstitüsü: Deprem 6,3 büyüklükte 27 kilometre derinlikte oldu

Yunanistan Jeoloji Enstitüsü, 6,5 büyüklüğünde olduğu açıklanan depremin Richter ölçeğine göre 6,3 şiddetinde ve 27 kilometre derinlikte olduğunu duyurdu. Türkiye ve Bulgaristan’dan da hissedilen depremde, Limni adasında bir İngiliz turist ile anne ve kızı, havaalanında çatının çökmesi sonucu hafif şekilde yaralandı.

Deprem sırasında masa altına saklanmaya çalışan bir anne ile kız çocuğunun ise cam kırıklarından yaralanarak hastanede tedavi gördüğü açıklandı. Hastane elektriklerinin geçici süre devre dışı kaldığı da bildirildi. Havaalanında meydana gelen hasar dışında Arkeoloji Müzesi’nde de küçük çaplı zarar meydana geldi. Limni Adası’ndaki bazı metruk binalarda küçük çaplı hasar oluştu.

Yunan jeoloji uzmanları, daha önce de Kuzey Ege’de deprem meydana geldiğini hatırlatarak artçı depremlerin bir kaç hafta sürebileceğini tahmin ediyor. Önümüzdeki dönemde daha büyük depremin olup olmayacağına dair bir tahminde bulunulamayacağını açıklayan uzmanlar, en sevindirici gelişmenin depremin denizde meydana gelmesi olduğunu belirtti.

Deprem, Semadirek Adası’nın 20 kilometre Güneybatısında, Atina’ya ise 296 kilometre uzaklıkta meydana geldi.

İÇİŞLERİ BAKANI DEPREM BÖLGESİNDE

Bu arada İçişleri ve Savunma Bakanlarının Başbakan Antonis Samaras’a depreme ilişkin devamlı şekilde bilgi aktardıkları bildirildi. Devletin bütün tedbirleri aldığı ve yardım talep eden depremzedeler için koordineli çalışma yürütüldüğü duyuruldu. İçişleri Bakanı Yannis Mihelakis ve Sivil Savunma Müdürlüğü Genel Sekreteri ise depremin en çok etkilediği Semadirek ve Limni adalarında inceleme yapmak üzere bölgeye hareket etti.

CİHAN

Yorumlar