Yunanistan, Avrupa'yı Tehdit Etti; Türkiye'yi Suçladı

Yunanistan Savunma Bakanı, ülkesinin Euro'dan çıkartılması halinde mültecileri ülkelerine göndermekle tehdit ederken, Suriyeli mültecilerle ilgili de Türkiye'yi suçladı.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan, Avrupa'yı Tehdit Etti; Türkiye'yi Suçladı

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, ülkesinin Euro'dan çıkartılması şeklinde sığınmacıların başta Almanya olmak üzere Kuzey Avrupa ülkelerine gönderileceğini açıkladı. Bild gazetesine bir röportaj verici Anel partisi önderi Panos Kammenos, Euro'dan çıkartılmaları şeklinde 'hiçbir sözleşme yada anlaşmanın geçerli kalmayacağını' söyledi.

'TÜRKİYE AB'DEN PARA ALDIĞI HALDE MÜLTECİLERİN GEÇİŞİNE İZİN VERİYOR'

'Krizdeki bir yurt 1,5 milyon mülteciyle nasıl başa çıkabilir?' diyen Kammenos 'Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden nakit aldığı vaziyette Suriyeli sığınmacıların Yunanistan'a geçmesine izin verdiğini' anlatım etti.

'MERKEL ERDOĞAN'I ARASIN'

'Bu naz kabul edilemez. Türkiye'nin aynı Yunanistan benzeri yükümlülüklerine uyması lazım' diyen Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yada öteki Avrupalı hükümet başkanlarının Türkiye C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hudut güvenliğini sağlaması için bir telefon etmesinin çözüm açısından yeterli olacağını söyledi.

'YUNANİSTAN PATLARSA SIRA İSPANYA VE İTALYA'YA GELİR'

Kammenos Yunanistan'ın Euro'dan çıkması şeklinde bunun bir domino etkisi yaratacağını belirterek 'Yunanistan patlarsa, paradigma İspanya'ya, İtalya'ya ve bir zaman sonra da Almanya'ya gelir' diye konuştu.

Euro içerisinde bir çözüm yolu bulunması gerektiğini belirten Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos 'Ama bu çözüm yolu Yunanların ödemeye devam etmesi olamaz. Sözü edilen katkı paketlerinden şimdiye kadar kişilere ulaşan bir şey yok, bankaları saymazsak' dedi.

ALMANYA MALİYE BAKANI'NA DA YÜKLENDİ: SCĞHUBLE HATASIZ DEĞİL

Syriza ile koalisyonda olan sağ popülist Anel partisinin önderi Kammenos, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble'ye de yüklendi. Schäuble'nin Yunanistan'a karşı bir 'psikolojik savaş' yürüttüğünü ve iki yurt arasındaki ilişkileri zehirlediğini söyledi.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisindeki af skandalına yer veren Kammenos 'Yunanistan'daki yolsuzlukla ilgili eleştiriler yapılırken Almanya'nın yada Schäuble'nin herzaman kusursuz bulunduğu da doğru değil' dedi.

SCHĞUBLE, VERGİ KAÇAKÇILIĞINDAN HÜKÜM GİYMİŞTİ

Wolfgng Schäuble 1994 yılında, vergi kaçakçılığından hüküm giymiş Karlheinz Schreiber'den partisine af şekilde 100 bin Alman Markı teslim almış fakat bu nakit kayıtlara 'diğer gelirler' başlığı altında kaydedilmişti. Olayın ortaya çıkması üstüne Schäuble 2000 yılının şubat ayında parti ve meclis küme başkanlığından istifa etmişti.

'ALMAN HÜKÜMETİ KENDİSİNİ İLGİLENDİRMEYEN KONULARA KARIŞIYOR'

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, Alman hükümetinin partisi Anel ile radikal sol Syriza içerisinde kurulan koalisyona da mani olmaya çalıştığını ima etti. Kammenos 'Alman hükümeti kendisini ilgilendirmeyen konulara karışıyor. Hükümet kurulmadan öncelikle Alman büyükelçisi bizimle koalisyon yapmaması için Syriza'ya nasıl baskı yapabilir?' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar