Yunanistan, AB dönem başkanı olarak ilk toplantıyı gerçekleştirdi

Yunanistan’ın Avrupa Birliği dönem başkanlığını resmen devralması anlamına gelen Yunanistan Balanlar Kurulu ile Avrupa Konseyi Komiserler komitesi çalışmalarını tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
Yunanistan, AB dönem başkanı olarak ilk toplantıyı gerçekleştirdi

Yunanistan’ın Avrupa Birliği dönem başkanlığını resmen devralması anlamına gelen Yunanistan Balanlar Kurulu ile Avrupa Konseyi Komiserler komitesi çalışmalarını tamamladı. Çalışmaların ardından Başbakan Samaras ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile diğer konuklar, Zappion Sarayı merdivenlerinde aile fotoğrafı çektirdi.

Yunanistan’ın AB dönem başkanlığını devralmasının ardından ilk resmi toplantılar, bugün Zappion Sarayı’nda gerçekleşti. Yunanistan Balanlar Kurulu ile Avrupa Konseyi Komiserler komitesi toplantısının ardından yemekli toplantıya geçildi. Program, daha sonra gruplar arası görüşmelerle sürdü.

Avrupalı üst düzey yetkililerin toplantılarının ardından konuklar, Zappion Sarayı merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

1981’de AB üyesi olan Yunanistan, yaklaşık on yılın ardından bu görevi beşinci kez altı ay süreyle yürütecek.

Akşam saatlerinde ise Başbakan Antonis Samaras, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Akşam saat 19.30'da ise Atina Müzik Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ın katılımı ile düzenlenecek törenin ardından Atina, AB dönem başkanlığı dümenine resmen geçmiş olacak. CİHAN

Yorumlar