Yunan kanalları, Erdoğan'ın olduğu iddia edilen konuşmaları yayınladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı, Yunan medyasında geniş yankı buldu.

Google Haberlere Abone ol
Yunan kanalları, Erdoğan'ın olduğu iddia edilen konuşmaları yayınladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı, Yunan medyasında geniş yankı buldu. Başta devlet televizyonu DT olmak üzere özel kanallar konuşmaları Yunanca alt yazı ile yayınladı.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal arasında geçtiği iddia edilen konuşmaların ses kayıtları, Yunan televizyonları, gazetelerin internet siteleri ile haber portalları tarafından yayınlandı. “Türkiye’de siyasi deprem”, “Erdoğan’ın sonu mu? İşte onu yakan video”, “Ateşten video” gibi başlıklarla duyurulan gelişmeyi Erdoğan’ın reddettiği aktarıldı.

Ülkenin önde gelen televizyonu Mega, internete sızan konuşmalara ikinci haber olarak bülteninde yer verdi. Habere 5 dakika ayıran Mega, hem konuşmaları Yunanca altyazı ile yayınladı hem de İstanbul’daki muhabirine bağlanarak son gelişmeleri aldı.

Aynı şekilde Yunan devlet kanalı DT de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydını yayınladı. Gerçek olup olmadığı henüz kesinleşmeyen konuşmalarla birlikte Erdoğan’ın zor durumda kaldığı yorumunda bulunan devlet kanalı, muhalefetin ise Erdoğan’ın istifa etmesini istediğini belirtti.
Antenna televizyonu da iddia edilen konuşmaların 12 saatte 1,2 milyondan fazla tıklandığını duyurdu.

Youtube’da yayınlanan konuşmaların Türkiye’de deprem etkisi yaptığını yazan Ta Nea gazetesi de, konuşmaların içeriğini gece yarısı internet sitesinden yayınladı. Yunan medyası, internete sızan konuşmalar üzerine Türkiye'deki gelişmeleri okur ve izleyenlerine anında duyurmayı sürdürüyor.

11 yıllık iktidarındaki ‘yolsuzluk’ iddiaları sonrası Başbakan Erdoğan’ın zor günler geçirdiğini kaydeden Ta Nea, Başbakan Erdoğan’ın konuşmaları ‘montaj’ olarak değerlendirdiği belirtti. Erdoğan’ın bugün yaptığı konuşmada da yargıyı göreve davet ettiği aktarıldı. Haberlerde, muhalefet partilerinin ise Erdoğan’ın istifası istedikleri belirtildi. CİHAN

Yorumlar