Yunan Cumhurbaşanı Papulyas: Yolsuzluk yapanın kellesi alınmalı

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, siyaset, askeri, dini ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı yılbaşı resepsiyonunda önemli mesajlar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Yunan Cumhurbaşanı Papulyas: Yolsuzluk yapanın kellesi alınmalı

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, siyaset, askeri, dini ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı yılbaşı resepsiyonunda önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayında gerçekleşen resepsiyonda Papulyas, ekonominin geleceğine dair iyimser olduğunu vurgularken, yolsuzluk ve rüşvet konusunda ise kelle alınmasını istedi.

“2014, önceki yıllardan daha iyi olacak.” ifadelerini kullanan Papulyas, ekonomik kriz sebebiyle 2014’ün siyasi çalkantı yerine sakin geçmesini beklediğini söyledi. Papulyas, son dönemde gün yüzüne çıkan silah alımlarında yolsuzluk ve rüşvet alındığına ilişkin yargının sürdürdüğü soruşturmalara ise tam destek verdi: “Siyasi çalkantılar, hiç kimsenin yararına değil. Ortaya çıkan yolsuzluklar konusunda adalet bakanı kelle almalı.” dedi. Savcıların çok yönlü yürüttüğü soruşturmalara değinen cumhurbaşkanı, yolsuzluklara ilişkin konuşma sırasının yargıda olduğunu söyledi.

Savunma Bakanlığı’nın silah alımında bürokrat, bakan, işadamı ve Almanya gibi yabancı ülke şirketlerinin karıştığı yolsuzluk, rüşvet, kara para aklama ve yasadışı faaliyetlerin üzerine gidilmesini isteyen Papulyas, “Esaslı yasal düzenlemeler yapılmalı. Belli kişiler, istedikleri her şeyi yapabilecekleri imkâna sahip olamaz. Eskiden Avrupa’da bal vardı ve elin tamamı daldırılıyordu.” ifadelerini kullandı.

Yılbaşı kutlamalarına Başbakan Antonis Samaras, ana muhalafet Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, Yunanistan Komünist Partisi Genel Sekreteri Dimitris Koutsoubas, Bağımsız Yunanlar lideri Panos Kammenos ve Halkçı Ortodoks Cephe lideri Yorgos Karatzaferis gibi politikacılar katıldı.

Yılbaşı mesajında da Cumhurbaşkanı Papulyas, işsizliğe neşter vurulması gerektiğini belirttiği açıklamasında, 2013’ün durgunluğun ve Yunan halkının sınandığı son yıl olduğunu belirtmişti. Papulyas, 2014’ün Troyka denetimindeki son yıl olacağının altını çizmişti. CİHAN

Yorumlar