Yönetim yanlısı güçler Lahic kentinde kontrol sağladı

Yönetim yanlısı güçler, Lahic kentinde bazı noktalarda kontrolü sağladı.

Google Haberlere Abone ol
Yönetim yanlısı güçler Lahic kentinde kontrol sağladı
Yemen'de yönetim yanlısı güçlerin, Lahic kentinde Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarıyla çatışmaların ardından bazı noktalarda kontrolü sağladığı bildirildi.

Yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Kerş bölgesindeki sözcüsü Kaid Nasr, yaptığı yazılı açıklamada, "Hükümet güçleri, El-Ahmar dağında ve çevresindeki bazı tepelerde kontrolü sağladı. Bölgedeki çatışmalar sabah saatlerine kadar sürdü." ifadelerini kullandı.

Çatışmalarda hükümet güçlerinden 2 kişinin öldüğünü, 3'ünün yaralandığını belirten Nasr, Husi ve Salih yanlılarının da çok sayıda kayıp verdiğini aktardı. Hükümet güçlerinin bazı Husileri de alıkoyduğunu ifade eden HDG sözcüsü, Lahic'in kuzeyindeki Eş-Şerice ve Kerş bölgelerini kurtarma planı çerçevesinde ilerleme sağlandığını kaydetti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Yorumlar