Yolsuzlukla mücadele için seçim kampanyalarına kısıtlama talebi

Brezilya’da politikacılar ve kamu şirketlerinin karıştığı yolsuzluk iddialarının artması üzerine bu suçlarla mücadele için yeni argümanlar geliştiriliyor. Ekim ayında gerçekleşecek başkanlık seçimi öncesi kuralların yeniden gözden...

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzlukla mücadele için seçim kampanyalarına kısıtlama talebi

Brezilya’da politikacılar ve kamu şirketlerinin karıştığı yolsuzluk iddialarının artması üzerine bu suçlarla mücadele için yeni argümanlar geliştiriliyor.

Ekim ayında gerçekleşecek başkanlık seçimi öncesi kuralların yeniden gözden geçirildiği ülkede yapılan tüm planlar yolsuzluk suçlarının açığa çıkması ve engellenmesi üzerine kuruluyor.

Geçtiğimiz gün göreve atanan ülkenin yeni Yüksek Seçim Kurulu Başkanı, meclise bir öneri sunarak yolsuzluğu önlemek için seçim kampanyalarında partilerin yapacakları harcamalara üst limit getirilmesini teklif etti. Seçim sürecinde işlenen yolsuzluk suçlarının çoğunun siyasiler ve iş dünyası arasındaki işbirliğinden kaynaklandığına değinen kurul başkanı, eşit şartlarda yarışabilmek için bu ilişkinin keskin hatlarla birbirinden ayrılması gerektiğini savundu.

Ayrıca hükümetin geçtiğimiz Aralık ayında gündeme taşıdığı ve meclisten geçirdiği bir düzenleme ile kâr amacı gütmeyen vakıflar ile devlet kurumları arasında imzalanacak her türlü anlaşmanın çeşitli kurallara ve sıkı denetime tabi olması öngörülüyor. CİHAN

Yorumlar