Yolsuzluk ve rüşvete gurbetçiden tepki

Hollanda Devlet Televizyonu ikinci kanalı VARA Program Yapımcısı Sinan Can, Türkiye'de büyük ses getiren rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ilgili yaşananları, "Kimi insanlara, Türkiye'deki halka nasıl anlatacaksın?" şeklinde sorguladı.

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk ve rüşvete gurbetçiden tepki

Hollanda Devlet Televizyonu ikinci kanalı VARA Program Yapımcısı Sinan Can, Türkiye'de büyük ses getiren rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile ilgili yaşananları, "Kimi insanlara, Türkiye'deki halka nasıl anlatacaksın?" şeklinde sorguladı. Belgeselleriyle göç, mülteci gibi toplumsal konulara dikkat çeken Can, "Bu böyle bir çıplaklıkla ortaya çıktı. Nasıl anlatıcaksın bunu insanlara? Yok mudur diyeceksin? Komplo mu diyeceksin? Bin türlü şey mi anlatacaksın?" diye sordu.

Sinan Can, "Komplo da olsa, ondan sonra dış mihraklar da olsa, cemaat da olsa kim olursa olsun. Ortada işlenen bir suç var. Önce ona bakmak lazım. Onu temizlemek lazım. Onun üstüne gideceksin. Onun araştırmasını yapacaksın. Ondan sonra başka kimlere kızıyorsan kızacaksın ama önce kendine kızacaksın." şeklinde konuştu.

AVRUPA'DAKİ SAYGINLIK KAYBOLUR

Yolsuzluğun Avrupa'ya yansımalarına da değinen yapımcı, "Bu adamlar nasıl benim partime gelmiş, girmiş ve bu yolsuzluk nasıl olmuş bu büyük çapta." şeklinde konuşan Can, "Sen bunu yapmazsan Avrupa'daki bütün saygınlığını kaybedersin. Güvenini de kaybedersin ülke olarak." ifadelerini kullandı.

"Madem biz güzel adımlar atmışız, o zaman geri adım atmamamız lazım." diyen Sinan Can, "Aynı İtalya'daki gibi temiz ellere gitmemiz lazım." diyerek yapılması gerekenlere işaret etti. Can, kim bu işin içine bulaşmışsa temizlenmesi lazım dedi. CİHAN

Yorumlar