Yılmaz: AB’nin 21. yüzyıl vizyonu Türkiye’siz düşünülemez

TÜSİAD’ın girişimiyle Fransa’da kurulan Institut du Bosphore (Bosphorus Enstitüsü) Bilim Kurulu Toplantısı için Paris’te bulunan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Avrupa Birliği (AB)’nin 21.

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz: AB’nin 21. yüzyıl vizyonu Türkiye’siz düşünülemez

TÜSİAD’ın girişimiyle Fransa’da kurulan Institut du Bosphore (Bosphorus Enstitüsü) Bilim Kurulu Toplantısı için Paris’te bulunan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Avrupa Birliği (AB)’nin 21. yüzyıl vizyonunun Türkiye’siz düşünülemeyeceğini söyledi.

Paris’e gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında Dış Ticaret Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteriyle görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Yılmaz, görüşmelerde Türkiye Fransa ilişkileri ve Türkiye’nin AB sürecinin ele alındığını kaydetti.

Elysee Sarayı’nın çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Muharrem Yılmaz, "Türkye'nin AB yolunda çabalarına devam etmesi Türkiye açısından önemli olduğu gibi 21. yüzyılın Avrupa’sını hayal edenler için de çok önemli" dedi. TÜSİAD Başkanı, 27-28 Ocak’ta Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin de görüşmelerde ele alındığını belirterek, Fransa'nın 20 sene sonra cumhurbaşkanlığı düzeyinde yapacağı bu ziyaretle yeni sayfalar açabileceğini kaydetti. Yılmaz, Hollande’ın ziyaretinin iki ülke arasındaki 22. fasılın açılmasıyla başlayan olumlu havayı daha da yükseltebileceğini belirtti. CİHAN

Yorumlar