Yıldız futbolcuya ırkçı söylem Avrupa Parlamentosu yolunu kapattı

Avusturya Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Andreas Mölzer, gelecek ay yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde birinci sırada yer aldığı adaylıktan çekildi.

Google Haberlere Abone ol
Yıldız futbolcuya ırkçı söylem Avrupa Parlamentosu yolunu kapattı

Avusturya Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Andreas Mölzer, gelecek ay yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde birinci sırada yer aldığı adaylıktan çekildi. Partinin tecrübeli siyasetçilerinden olan Mölzer, sahibi olduğu gazetede yayınlanan ve Bayern Münih takımının Avusturyalı siyahi oyuncusu David Alaba'ya yönelik ırkçı ifadeleri sebebiyle büyük tepki çekmişti.

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa Birliği'ni Nazi rejimi ile karşılaştıran açıklamalarda bulunan Mölzer, ortak liste ile seçime hazırlanan diğer Avrupalı aşırı sağcı partilerden büyük tepki almıştı. FPÖ'nün en önemli ortağı Fransız Marine Le Pen'in, Mölzer'in istifası konusunda parti lideri Heinz C. Strache'ye ısrarcı olduğu iddia ediliyor.

Yabancı karşıtı söylemler ile sıkça gündeme gelen Mölzer ülkenin milli kahramanı, Nijeryalı bir baba ile Filipinli bir annenin çocuğu olan Alaba'yı hedef alan açıklamaları sonrası kamuoyunda büyük tepki almıştı. Tüm siyasi partilerin ve Cumhurbaşkanı Heinz Fischer'in adaylıktan çekilmesini istediği Mölzer, parti lideri Strache'nin de baskı yapması sonucu AP üyeliği için yeniden aday olmadığını açıkladı.
CİHAN

Yorumlar