Yılda 290 bin dolar geliri olana Rusya vatandaşlığı

Kommersant gazetesi yabancılara Rusya vatandaşlığının yolunu açacak yeni bir düzenlemenin gündemde olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Yılda 290 bin dolar geliri olana Rusya vatandaşlığı

Kommersant gazetesi yabancılara Rusya vatandaşlığının yolunu açacak yeni bir düzenlemenin gündemde olduğunu yazdı. Buna göre yıllık geliri 10 milyon ruble (290 bin dolar) olan ve 3 yıl boyunca Rusya’da çalışan üst düzey yöneticiler ve girişimciler Rusya vatandaşı olabiliyor.

Rusya’da şirket sahibi olmak ya da Rus şirketin ortağı olmak da vatandaşlık için tercih nedeni olacak. Rusya’da üniversite eğitimi alan öğrenciler de mezuniyet sonrası Rusya’da çalışmak kaydıyla vatandaşlık hakkından yararlanabilecek.

Rusya Federal Göçmen Servisi ve Rusya Ekonomi Bakanlığı’nın birlikte çalıştığı taslağa göre Rusya’da üniversite bitiren ve sonrasında da 3 yıl burada çalışan öğrenciler vatandaş olabilecek.

Rusya’da yıllık geliri 10 milyon ruble (290 bin dolar) olan yabancılar 3 yıl boyunca çalışmaları durumunda Rusya pasaportu alabilecek. Toplam miktarı 100 milyon rubleyi (3 milyon dolar) bulacak şekilde Rus şirketlerine yüzde 10 ortaklık ya da kendi yatırımı olması durumunda da vatandaş olabilecek.

Rusya’da mevcut yasalara göre yabancılar Rusya vatandaşı ile evlenmeleri ya da Sovyetler Birliği topraklarında doğduklarını belgelemeleri durumunda vatandaşlık alabiliyordu.

Federal Göçmen Servisi’nin verilerine göre 2013’de 136 bin yabancı Rusya vatandaşlığı alırken, 2012’de bu rakam 96 bin civarında idi.
CİHAN

Yorumlar