"Yeterince çalışmadık, ırkçı partiler meclislere girdi"

Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya‘da (KRV) yerel seçimlerin ardından yemin törenlerin yapıldığı belediye meclislerinde Yeşiller’e mensup üyeler ırkçı partileri protesto etti. SPD‘li federal milletvekili Mahmut Özdemir de eyleme destek verdi....

Google Haberlere Abone ol
"Yeterince çalışmadık, ırkçı partiler meclislere girdi"

Almanya'da Kuzey Ren-Vestfalya‘da (KRV) yerel seçimlerin ardından yemin törenlerin yapıldığı belediye meclislerinde Yeşiller’e mensup üyeler ırkçı partileri protesto etti. SPD‘li federal milletvekili Mahmut Özdemir de eyleme destek verdi. Duisburg-Homberg İlçesi Belediye Meclisi çalışmalarının başladığı ilk günde Yeşiller belediye binası önünde ırkçılığa karşı eylem gerçekleştirdi. Irkçı partilerin göçmenler üzerinden siyaset yapmasına karşı olduğunu belirten SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir, “Irkçı, ayrımcı zihniyetin hiçbir yerde temsil edilmesini istemiyorum. Seçimlerin ardından sandık başına gitmeyenler de bunu iyi düşünmeli. Irkçı partiler bugün burada temsil ediliyorsa bu yeteri kadar çalışmadığımızdandır.“ dedi.

Irkçı ayrımcı partilere meclislerde temsil hakkı verilmemesini isteyen politikacı, “Irkçılara bu parlamentoda yer yok. Biz sosyal demokrat, sol ve ırkçılık karşıtı partilerin de ortak mücadelede yer almaları gerekiyor. Eğer bugün birlik sağlayamasak ilerideki sonuçları toplumun her kesimini rahatsız edecek duruma gelecektir.“ dedi. SPD, CDU, Sol Parti ve Yeşiller’in ırkçı sağ partilere karşı bir birlik konsensüsü sağladığını söyleyen Duisburg Parlamento üyesi Veli Aydın ise, “Aşırı sağçı ırkçı partilerin göçmenleri hedef alarak burada temsil edilmesini kabul etmiyoruz.

Belediye Meclislerinde dört siyasi partinin ortak aldığı bir karar gereği, aşırı sağcı grupların verdiği önergeler gündeme alınmayacak, söz hakkı verilmeyecek. Belediye parlamentolarında birlik hayata geçecek. Parlamentoları ırkçılık propagandasının yapıldığı değil, halka hizmet verildiği yerler yapacağız” dedi.

CİHAN

Yorumlar