Yeşiller’den hükümete sert uyarı: 10 yıllık kazanımları yok edeceksiniz

Avrupa Birliği’nden AK Parti iktidarına yönelik uyarıların tonu sertleşerek artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yeşiller’den hükümete sert uyarı: 10 yıllık kazanımları yok edeceksiniz

Avrupa Birliği’nden AK Parti iktidarına yönelik uyarıların tonu sertleşerek artıyor. AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun Avrupa Parlamentosu ziyaretinin ardından Yeşiller yazılı bir açıklama yaparak hükümeti sert şekilde uyardı.

Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Daniel-Cohn Bendit ve AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre tarafından yapılan açıklamada, gelişmelerden endişeli oldukları ve HSYK teklifinin yargının bağımsızlığına ciddi şekilde zarar vereceği belirtildi.

TBMM’de müzakere edilen HSYK teklifinin ‘çok ciddi endişelere’ yolaçtığı belirtilen açıklamada, "Teklifin kabul edilmesi durumunda yargı bağımsızlığı ciddi şekilde zarar görecek. Bu adım, hükümetin son 10 yıldır hayata geçirdiği ve bizim istikrarlı şekilde desteklediğimiz olumlu reformları yok edecek." uyarısı yapıldı.

Türk hükümetinin yolsuzluk iddiaları ile karşılaşınca Emniyet Teşkilatı’nda geniş çaplı değişiklikler yaptığı ve şimdi de HSYK’yı değiştirmek istediği belirtilen açıklamada, "Türk hükümetine yolsuzluk soruşturmasına müdaheleden kaçınması çağrısı yapıyoruz. Hükümet müdahele yerine Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği ile işbirliği içerisinde yargının bağımsızlığını temin edecek reformlar yapmalıdır." denildi.

Füle de gün içinde yaptığı yazılı açıklamada Çavuşoğlu ile yaptığı ilk görüşmede benzer uyarıları gündeme getirdiğini belirtmişti. CİHAN

Yorumlar