Yerkel'in tekmesi Ukrayna’da günün fotoğrafı

Başbakanlık Müşaviri ve Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel'in, Soma'da bir kişiyi tekmeleme anını görüntüleyen fotoğraf, Ukrayna basınında günün fotoğrafı olarak servislendi.Ülkenin önde gelen haber portalı, Korrespondent haberi;...

Google Haberlere Abone ol
Yerkel'in tekmesi Ukrayna’da günün fotoğrafı

Başbakanlık Müşaviri ve Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel'in, Soma'da bir kişiyi tekmeleme anını görüntüleyen fotoğraf, Ukrayna basınında günün fotoğrafı olarak servislendi.

Ülkenin önde gelen haber portalı, Korrespondent haberi; “Türkiye Başbakanının Danışmanı göstericileri dövdü” başlığı ile verdi. Haberde farklı açılardan çekilmiş 3 fotoğraf ile birlikte Yusuf Yerkel’in vatandaşı tekmelemesinin ülkede oluşturduğu öfkeye vurgu yapıldı.

Söz konusu site Yusuf Yerkel’in fotoğrafında ‘günün karesi’ bölümünde de kullanan Korrespondent, Yerkel’in bu davranışının Türk medyası ve sosyal ağlarda da tepkiyle karşılandığı ifade edildi. Haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Soma’dan ayrılırken aracının ‘katil’ ve ‘hırsız’ diye bağıran kişiler tarafından taşlandığı şeklindeki habere geniş yer verildi.

Newsdailiy adlı site editörleri de; “Başbakan Müşaviri yas tutan göstericileri dövdü" başlığıyla Yusuf Yerkel’in tekme anının gösteren fotoğrafını günün fotoğrafı olarak seçti.

Komentarii gazetesinin haber sitesi ise haberi; “Erdoğan’ın danışmanı maden kazası sonrası göstericileri dövdü” manşeti ile verdi.

Haberde Yerkel’in iki asker tarafından yere yatırılan göstericiyi teklemediği bilgisini doğruladığı da öne sürüldü. CİHAN

Yorumlar