Yerel seçim sonuçları dış basında

Türkiye genelinde yapılan yerel seçim sonuçları dünya basınında geniş yer buldu. Reuters sonuçları ilk gelen bilgilere göre Erdoğan’ın partisi önde gidiyor diye duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Yerel seçim sonuçları dış basında

Türkiye genelinde yapılan yerel seçim sonuçları dünya basınında geniş yer buldu.

Reuters sonuçları ilk gelen bilgilere göre Erdoğan’ın partisi önde gidiyor diye duyurdu. Haberde bir referandum havasında gerçekleşen yerel seçimlerin, yolsuzluk iddiaları ve güvenlik sızıntıları ile boğuşan Erdoğan’ın 11 yıllık yönetimi sonrasında bir sınav olduğu ifade edildi. Ajans, elde edilen sonuçların Erdoğan’ın devlet içinde kendisini devirmek istediğini iddia ettiği "hainlerle" mücadelesinde otoritesini güçlendireceğini yazdı.

BBC ise sonuçları, "Erdoğan yerel seçimlerde zaferini ilan etti" şeklinde duyurdu. Haberde yerel seçimlerin Erdoğan için, Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ve gelecek yıl yapılacak genel seçimler öncesi önemli bir test olduğu ifade edildi. 50 milyondan fazla seçmenin sandığa gittiği seçimlerde oy kullanma oranının yüksek olduğu kaydedildi.

AP ise "Başbakan Erdoğan Pazar günü, kendisini son günlerde yaşadığı sıkıntılardan kurtaracak partisinin yerel seçimlerde elde ettiği zaferi göklere çıkardı." ifadelerini kullandı.

The Telegragh Gazetesi sonuçları Recep Tayyip Erdoğan seçimde "rakiplerini alaşağı etti" şeklinde duyurdu. Haberin devamında bir dizi protesto, internet yasakları ve yolsuzluk skandallarıyla geçen aylar sonunda Erdoğan’ın partisi seçimlerden galip çıktı diye yazdı.

Al Jazeera ise "Türkiye’nin başbakanı, yerel seçimlerde yaşadığı zaferi demokrasi için bir zafer ve ahlaksız politikaya bir darbe olarak niteledi." şeklinde aktardı.

CİHAN

Yorumlar