Yeni Delhi’de yoğun sis, hava ve demir yolu trafiğini olumsuz etkiledi

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de 2 gündür devam eden yoğun sis, hava ve demir yolu trafiğini olumsuz etkiledi.

Google Haberlere Abone ol
Yeni Delhi’de yoğun sis, hava ve demir yolu trafiğini olumsuz etkiledi

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de 2 gündür devam eden yoğun sis, hava ve demir yolu trafiğini olumsuz etkiledi. İç ve dış hat uçak seferlerinde aksamalar yaşanırken, demir yolu ve kara yolu trafiği de adeta felç oldu.

Yeni Delhi’deki İndira Gandi Uluslararası Havaalanı’nda (IGI) 300'e yakın iç ve dış hat seferi ise gecikmeyle yapılabildi. 2 iç hat seferi ise yoğun sisten dolayı iptal edildi. Dünyanın en yoğun hava alanlarından biri olan IGI havaalanında hava yolu şirketlerinin kontuarlarında yolcu yoğunluğu yaşanırken, birçok yolcu saatlerce uçağının kalkmasını beklemek zorunda kaldı.

Hava yollarının yanı sıra demir yolları da sisten etkilenirken, Yeni Delhi’den kalkan 14 trende gecikme yaşandı. Kara yollarında meydana gelen kısa görüş mesafesi nedeni ile polis şahsi araç kullananların yavaş araç kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.

Hindistan meteoroloji müdürlüğü yer yer sıfır görüş mesafesine yaklaşan sis yoğunluğu sebebi ile halka uyarıda bulunurken, sisli havanın devam edeceğini açıkladı.
CİHAN

Yorumlar