Yenbu şehri, yeni hac ve umre üssü olacak

Suudi Arabistanlı yetkililerin Mekke, Medine ve Cidde’nin yanı sıra Yenbu şehrini de yeni hac ve umre üssü haline getirmeye kadar verdiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Yenbu şehri, yeni hac ve umre üssü olacak

Suudi Arabistanlı yetkililerin Mekke, Medine ve Cidde’nin yanı sıra Yenbu şehrini de yeni hac ve umre üssü haline getirmeye kadar verdiği bildirildi. Plan dahilinde farklı altyapı projeleriyle şehrin eksiklikleri giderilecek ve Yenbu, ülkeye gelen ziyaretçiler için yeni bir üs olacak.

İngilizce yayınlanan Arab News’in haberine göre, Suudi Arabistan Hac Bakanı Bandar El Hacar, Yenbu için yaklaşık 18,6 milyon dolar harcayacaklarını ve şehri yeni ‘Hacı şehri’ haline getireceklerini söyledi. El Hacar, Yenbu’nun özellikle deniz yoluyla ülkeye giriş yapanlar için iyi bir alternatif olacağını ve Cidde deniz limanı üzerindeki yükü azaltacağını kaydetti.

Proje beş aşamada tamamlanacak ve şehre ticari merkezler, hipermarket, otel ve restoranlar ve banka şubeleri açılacak.

Deniz limanının yanı sıra Yenbu’daki havaalanında da iyileştirme çalışmaları yapılacak ve kapasite artırılacak. Yenbu’nun otobana yakın olması ve havaalanına sahip olmasının şehir için iyi bir avantaj olduğu belirtildi.

Yakın zamanda Medine Valisi Prens Faysal bin Selman, Yenbu limanının geliştirilmesi için 571 milyon dolarlık bütçeyi onaylamıştı. Limanı her yıl deniz yoluyla gelen 100 binin üzerinde hacı kullanıyor. CİHAN

Yorumlar