Yemenli taraflar görüşmeleri reddediyor

Yemen'deki taraflar, BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed ile Umman'ın başkenti Maskat'ta yapılması planlanan görüşmelere katılmadı

Google Haberlere Abone ol
Yemenli taraflar görüşmeleri reddediyor
Yemen'de Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresini (GPC) temsil eden heyetin, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed ile Umman'ın başkenti Maskat'ta görüşmeyi iki gündür reddettiği bildirildi.

Heyete yakın kaynaklar, Husiler ve devrik lider Salih'in partisi GPC'yi temsil eden heyetin, BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed ile Yemen'in başkenti Sana dışında görüşmeme konusunda kararlı olduğunu belirtti.

Umman'ın Dışişlerinden Sorumlu Bakanı Yusuf bin Alevi bin Abdullah'ın, BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed'le heyetle aralarındaki anlaşmazlığı gidermek için iki kez görüştüğü ancak heyetin Sana'da görüşülmesi ve Koalisyon güçlerinin, Sana Uluslararası Havalimanı'nda 9 Ağustos'tan bu yana uyguladığı uçuş yasağının kaldırması şartını koştuğu kaydedildi.

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, barış müzakerelerinin 6 Eylül'de başlayacağını açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ağustos ayında Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yapılan toplantının ardından Yemen krizinin çözümü için yeni bir yol hartası belirlediklerini açıklamıştı. Yol haritasında Husilerin de katıldığı ulusal birlik hükümeti oluşturulması, Husilerin başkent Sana'dan çekilmesi ve ülkedeki ağır silahların üçüncü bir tarafa teslimiyle ilgili maddeler yer alıyor.

Yorumlar