Yemen'de operasyon

ABD'ye ait insansız hava aracının düzenlediği saldırıda 26 El Kaide militanı öldü, 27'si yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de operasyon

Yemen'de ABD'ye ait insansız hava aracı (İHA) ile El Kaide örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 26 örgüt üyesinin öldürüldüğü, 27'sinin yaralandığı bildirildi.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yemen'in Hadramevt vilayetinin merkezi Mukalla kentinde terör örgüt El Kaide militanlarına yönelik gerçekleştirilen İHA operasyonunda 26 militan öldü, 27'si de yaralandı.

Hedef alınan yerin örgütün eğitim kampı olduğu kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığı da Yemen'de düzenlenen hava saldırısında onlarca El Kaide militanının öldürüldüğünü açıklamıştı.

Bakanlık Sözcüsü Peter Cook, açıklamasında, saldırının örgütün eğitim kampına düzenlendiğini belirtmiş, dağlık alandaki kampta en az 70 El-Kaide mensubunun bulunduğunu kaydetmişti.

Yemen'deki otorite boşluğu ve iç çatışmalardan yararlanan Arap Yarımadası El-Kaide'si olarak da bilinen Ensaru'ş Şeria, Mukalla kenti ve havaalanını ele geçirmiş ve kentte birçok noktada kontrol noktaları oluşturmuştu.

ABD, 2011'den bu yana Yemen'de El-Kaide'ye yönelik hava saldırıları düzenliyor. Yemen hükümeti ile ortak istihbarat paylaşımı çerçevesinde yürütülen operasyonlar, Yemen'de başlayan siyasi kriz nedeniyle yavaşlamıştı. Haziran ayında düzenlenen İHA operasyonunda, El Kaide'nin öldürülen lideri Usame bin Ladin'in yardımcılığını yapan Nasır el-Vuhayşi de öldürülmüştü.

Yorumlar