Yemen'de çatışmalar: 11 ölü

Ed-Dali kentinde Husiler ile Cumhurbaşkanı yanlısı HDG arasında çıkan çatışmada 11 militan öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de çatışmalar: 11 ölü

Yemen'in Ed-Dali kentinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmada 11 Husi militanın öldürüldüğü bildirildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Demt ve Katiyye ilçelerinin ortasında yer alan Yeis bölgesine girmeye çalışan Husi militanlar ile yönetim yanlısı gruplar arasında çatışma çıktı. Olaylarda 11 Husi militanı ölü olarak ele geçirildi.

Demt ilçesinde kontrolü sağladıktan sonra Ed-Dali kentinin merkezine doğru ilerlemeye çalışan Husiler ile yönetim yanlıları arasında Yeis bölgesinde belli aralıklarla çatışmalar yaşanıyor.

Öte yandan Aden ilinde kimliği henüz belirlenmeyen silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda HDG bünyesindeki Lahec ilinin Kereş Cephesi Komutanı Fadl Hasan er-Redefani'nin korumalarından 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Görgü tanıkları, sivil araçta bulunan saldırganların İnma ilçesinde bir ana cadde üzerinde Redefani'nin özel korumalarına ateş açtığını, saldırıda 3 korumanın öldüğünü ve saldırganların bölgeden hızla uzaklaştığını aktardı.

Yorumlar