Yemen Hükümetinden Şartlı Diyaloğa Evet

Yemen Dışişleri Bakanı Yasin, Yemen hükümetinin, Husi Ensarullah hareketiyle şartlı diyaloğa hazır olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yemen Hükümetinden Şartlı Diyaloğa Evet
Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin, Yemen hükümetinin Husi Ensarullah hareketiyle şartlı diyaloğa hazır olduğunu söylediği bildirildi.

Yasin, Londra'ya yaptığı ziyaret kapsamında İngiltere'nin resmi yayın kurumu BBC'ye yaptığı açıklamada, "Yemen hükümeti, Husilerle şartlı diyaloğa hazır" diyerek diyalog görüşmelerini Husilerin silahsızlanmasına bağlı olduğunu belirtti.

Diyalog görüşmelerinin ön şartını "Husilerin ağır silahlarını bırakması ve siyasi bir oluşum olarak davranması" olarak açıklayan Yasin, ayrıca diyalog görüşmelerine "Suçlu" olarak tanımladığı devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve Husi lider Abdulmelik el-Husi'nin katılmasının söz konusu olmadığını belirtti. 

Salih'in geçen çarşamba Yemen'deki krizin taraflarına "Diyalog masasına oturma çağrısı" yapmıştı. Yasin'in açıklamalarıyla ilgili taraflardan henüz bir açıklama yapılmadı.

Husilerin, ülkede ilerleyişini engellemek üzere Hadi yönetiminin çağrısı üzerine Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyonun, 26 Mart'ta başlattığı hava harekatına, yine Hadi ve hükümetinin talebi üzerine 21 Nisan'da son verilmişti.

Kaynak: AA

 

Yorumlar