Yazıcıoğlu, vefatının 5. yılında Hollanda'da dualarla anıldı

Helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, için Hollanda'da anma programı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Yazıcıoğlu, vefatının 5. yılında Hollanda'da dualarla anıldı

Helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, için Hollanda'da anma programı düzenlendi. Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii'nde düzenlenen programa katılım yüksek oldu.

Avrupa Türk İslam Kültür Dernekleri'ne bağlı Amsterdam Nizam-ı Âlem Süleymaniye Camii'nde düzenlenen programa Büyük Birlik Partisi Genel Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Araştırmacı Yazar Hakkı Öznur ile Hollandalı Türkler katıldı. Camii İmamı Osman Fedayi'nin Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan program, İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Sine vizyon eşliğinde merhum Yazıcıoğlu'nun konuşmalarından kesitler verildi.

Akabinde Camii Başkanı Ergül Yaman bir konuşma yaptı. Yaman, "Muhsin Başkan her zaman 'Milletin desteği ve sevgisi siyasetçinin aynasıdır' diyordu. Gerçekten de onun hakka vuslat töreninde Türk milletinin muhabbetinin şahidiyiz. Millet olarak onu çok sevdik. Çünkü Anadolu insanı onu kendisinden biri olarak görüyordu. Bizden biriydi." dedi.

İNANDIĞI DEĞERLER İÇİN KEŞ DAĞLARINDA ŞEHİT DÜŞTÜ

Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii'nde Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 5. yılında bir konuşma yapan Büyük Birlik Partisi Genel Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Araştırmacı Yazar Hakkı Öznur, Yazıcıoğlu'nun Türk siyasetinin yetiştirdiği değerli isimlerden birisi olduğunu söyledi. Öznur, "Vefatından tam 5 yıl geçti. Fakat henüz vefatıyla ilgili bir aydınlatma olunmadı. Nerede Başbakan, nerede Cumhurbaşkanı ve diğer yetkililer. 40 yıllık siyasi yaşamında Türkiye'nin birlik ve beraberliğini savundu. Kire pasa bulaşmadı. İnandığı değerler için Keş dağlarında şehit düştü. Oslo görüşmeleri için uçak kaldıranlar neden Muhsin Yazıcıoğlu için aynı hassasiyeti göstermediler. Elde onca görüntü olmasına rağmen hala kaza aydınlatılamadı.Tüm bilgiler hükümet ve başbakanlılık ve ulaştırma bakanlığında bulunmasına rağmen Rahmetli'nin vefatı aydınlatılmadı. Kayıp 4 dakika henüz ortada yok. Malatya'dan havalanan jetlerden bahsediliyor." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar