Yasemin Taşkın, Sabah'tan kovulmasını La Repubblica'ya anlattı

Eşinin İtalya’daki bir gazete için Fethullah Gülen Hocaefendi ile röportaj yapmasından sonra Sabah gazetesinden kovulan Roma Temsilcisi Yasemin Taşkın, “Eşime ödetmek istedikleri bedeli benim üzerimden gerçekleştirdiler.

Google Haberlere Abone ol
Yasemin Taşkın, Sabah'tan kovulmasını La Repubblica'ya anlattı

Eşinin İtalya’daki bir gazete için Fethullah Gülen Hocaefendi ile röportaj yapmasından sonra Sabah gazetesinden kovulan Roma Temsilcisi Yasemin Taşkın, “Eşime ödetmek istedikleri bedeli benim üzerimden gerçekleştirdiler.” dedi. Gülen mülakatının yayınlandığı İtalyan La Republicca gazetesine konuşan Yasemin Taşkın, kocasının yaptığı bir haberden ötürü işten çıkarılmasına anlam veremediğini söyledi.

Yıllardır İtalya'da yaşayan ve yaptığı haberlerle tecrübesini kanıtlayan gazeteci Yasemin Taşkın, eşi Marco Ansaldo'nun Türkiye'deki gündemi değerlendirmek için Fethullah Gülen Hocaefendi ile yaptığı röportajın yayınlandığı gün, Sabah gazetesindeki işinden kovulmuştu.

YILLAR ÖNCE YİNE EŞİNİN HABERİ SEBEBİYLE AA’DAKİ İŞİNE SON VERİLMİŞ

Yıllar önce de yine eşinin yaptığı Öcalan röportajı üzerine Anadolu Ajansı'ndaki işine son verildiğine değinen Taşkın, o zamanki tavrı anlayabildiğini ancak bu sefer bu şekilde bir davranışı beklemediğini belirtti. İşine son verilmesinin akabinde birçok destek mesajı aldığını ifade eden Taşkın, Türkiye'nin Çin ve İran'dan daha demokratik bir ülke olduğunu ancak son zamanlarda gerçekleştirilen uygulamaların demokratikleşmeden uzak olduğunu kaydetti.

Türkiye'de önümüzdeki Ağustos ayında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Haziran 2015'teki genel seçimlerin sonuçlarının Türkiye için dönüm noktası olacağına değinen Taşkın, Başbakan Erdoğan'ın, toplumu kutuplaştıran söylemlerine devam ettiği sürece bunun ülkeye ödeteceği büyük bedeller olacağına dikkat çekti.

İtalyan gazetesinde "Başbakanın gücünü temellerinden sarsan son derece nüfuzlu vaiz konuştu" başlıklı röportaj, Yasemin Taşkın'ın eşi Marco Ansaldo'nun imzasıyla yayınlanmıştı. Yasemin Taşkın'ın işine son verildiği, Gezi Parkı eylemleri sürecinde Sabah'ın yayın çizgisiyle ters düşünce kovulan eski okur temsilcisi Yavuz Baydar tarafından duyurulmuştu. Baydar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Yasemin Taşkın'ın Gülen mülakatının yayınlanmasının ardından Sabah Roma temsilciliğinden 'paldır küldür atıldığını' ifade etmişti. CİHAN

Yorumlar